| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Światła stop
jakub - 2004-11-28, 16:33 Temat postu: Światła stop Światła stop nie świecą, ale gaśnie CHECK. Po podłaczeniu gniazda przyczepy wywaliło bezpiecznik. Odłaczyłem przyczepę dałem nowy bezpiecznik - zapaliły się. Ponowna próba znów spalony bezpiecznik, dałem nowy i już się nie świecą . CHECK gaśnie więc włącznik dobry. Co mogłem jeszcze popsuć?
BMW E30 88r
Marcin e30 - 2004-11-28, 17:13
jeśli dobrze zrozumiałem to przepla sie bezpiecznik po podłączeniu przyczepki. Gdzieś we wtyczce od przyczepki lub w którejś lampie robi sie zwarcie. Ewentualnie są podłączone źle przewody w gniazdku lub we wtyczce.
tytaj jest prawidłowe podłączenie:
www.wsinf.edu.pl/~marcin_...o_przyczepy.pdf
jakub - 2004-11-28, 17:42
Tak zwarcie jest prawdopodobne, ale odpiąłem przyczepę, a stopu nie ma. Bezpiecznik jest dobry, ale CHECK gaśnie po zdjęciu nogi z pedału.
Darek W-wa 735 - 2004-11-28, 20:23
Nie jestem pewien na 100%,ale możliwe że jest jakiś przekażnik,który po tych zwarciach dał ciała
jakub - 2004-11-28, 21:58
Dzięki wszystkim, na szczęście temat można zamknąć. Padł włącznik przy pedale. Totalny zbieg okoliczności, że w tym samym momencie kiedy "grzebałem" przy elektryce. CHECK się wyłaczał ponieważ włącznik na ułamek sekundy zamykał obwód a na pełnym otwarciu już rozłączał.
|
|