| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Sprowadzanie z USA którędy ?? Pilne !!!
Kujon - 2008-03-04, 08:54 Temat postu: Sprowadzanie z USA którędy ?? Pilne !!! Gdzieś czytałem że kilka osób sprowadzało na własną ręke samochodu z USA , mam takie pytanie ponieważ slyszałem opinie że bardziej sie opłaca sprowadzać przez Niemcy (port w Hamburgu) niż do nas do Gdyni. Ponoć niemieccy celnicy nie kwoestionują wysokości faktur itp w przeciwieństwie do naszych rodaków. Jak wygląda potem kwestja $$$ zjechania z niemiec do polski z tym samochodem , ubezpieczenie, tablice itp . Zalezy mi na czasie bo w ciągu ok 2 tygodni wychodzą kontenery z USA i musze sie określić co i jak
Gniewek89 - 2008-03-04, 09:11
Kiedyś badałem temat i faktycznie jakbym ciągnął to przez Niemcy , w Polsce dodatkowo samochody w kontenerach są okradane w portach (radia , listwy etc)- tak czytałem na forach
Jeszcze tak na marginesie , pytałem się o inne rzeczy do sciągania i wychodzi ze w porcie podobno clą na podstawie wpisu "pochodzenie".
I tam trzeba wpisać KRAJ/STREFE EKO produkcji czyli na zdrowy rozum ściągając beemke wpisywać trzeba UE
valdi80 - 2008-03-04, 09:49
Albo przez Niemcy, albo przez Litwę. Byle nie przez Polskę
marwi - 2008-03-04, 13:02
Ja tez mam zamiar cos sciagnąć z USA ale narazie to jest w sferze marzeń
...http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=949232
Bajka - 2008-03-04, 15:05
Arni sprowadza z USA auta i wydaje mi się, że w jego temacie coś kiedyś było na ten temat, Kujon poszukaj zanim napiszesz
jaqub - 2008-03-04, 15:08
mi ostatnio mowil kolega ze jak ciagna motocykle to do UK... nie wiem czemu ale widac cos w tym jest...
Kujon - 2008-03-05, 14:14
Dobra już sie dużo dowiedziałem, wychodzi na to że Polska to chory kraj i lepiej interesy sie robi ze szwabami niżz polakami , więć trzeba wysłać kontener do Niemiec.
|
|