BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Postojowe ale z jednej strony.

Anonymous - 2004-11-23, 21:02
Temat postu: Postojowe ale z jednej strony.
Jak w E30 zrobić żeby postojówki zapaliły sie z jednej strony???? Czasem mi się tak robi tylko nie wiem jak :(
yoshi - 2004-11-23, 21:12

wlacz kierunek i zgas silnik :P wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku :D
tak ma wiekszac niemieckich produkcji motoryzacyjnych :D

Kimbek - 2004-11-23, 21:31

W e21 właśnie też tak miałem jak pisze Yoshi, w e30 przynajmniej u mnie to nie działa
Miki - 2004-11-23, 22:20

yoshi napisa³/a:
wlacz kierunek i zgas silnik :P wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku :D
tak ma wiekszac niemieckich produkcji motoryzacyjnych :D

dokladnie w rekinie tez tak mialem ale w e30 juz nie nawet przy wylaczonym silnku migaja mi kierunki
---------------
PS Yoshi witam ponownie

Marcin - 2004-11-23, 22:30

W E21 to norma, nie wiem jak jest w E30.
RAV - 2004-11-23, 22:51

tylko pytanie po co takie ustrojstwo zeby zostawiac pozycje właczone z 1 strony ?? ?
Marcin - 2004-11-23, 23:19

Szczeze mowiac Rav to jest bardzo przemyslane urzadzenie. Zalozmy, ze parkujesz auto na ciemnej ulicy po prawej stronie. Zapalasz wtedy lewe postojowki i jest git bo twoje auto jest widoczne a pobor pradu jest minimalny (duzo mniejsdzy niz gdybys zapalil wszyskie postojowe i mimo woli takze podswietlenie deski rozdzielczej.)
mocry - 2004-11-23, 23:28

Cytat:
wlacz kierunek i zgas silnik wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku

:shock: :shock: :shock: nie wiedzialem o tym... Jutro sprawdze czy u mnie tez tak jest :)

sebo - 2004-11-23, 23:34

a u mnie wlacza sie to w taki sposob: wylaczyc zaplon wlaczyc kierunek i
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie

duchPW - 2004-11-23, 23:38

trzeba włączyć kierunek trochę mocniej - ten wróci na poprzednią pozycję, ale zostanie zapalona jedna strona pozycji - działa tylko przy wyłączonej stacyje
...no i nie wiem czy dotyczy innych, poza E30 modeli

Marcin e30 - 2004-11-24, 00:05

sebo napisa³/a:
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie

Musze jutro sprawdzić bo też u mnie nie ma tak jak jest to w rekinach

Marcin - 2004-11-24, 00:07

piOTer_W napisa³/a:
trzeba włączyć kierunek trochę mocniej - ten wróci na poprzednią pozycję, ale zostanie zapalona jedna strona pozycji - działa tylko przy wyłączonej stacyje
...no i nie wiem czy dotyczy innych, poza E30 modeli

Czyli w E30 troszke udoskonalo ten wynalazek w stosunku do E21.

nokerman - 2004-11-24, 07:32

sebo napisa³/a:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

do tej pory to tylko moja 2,5 letnia córcia to potrafiła zrobić :shock: , tyle że ona to całkiem inaczej robiła :lol:
jak już siedziała za kierownicą to bierze w łapki manetki po lewej od kierunków i po prawej od wycieraczki i energicznie zaczyna wiosłować :wink: oczywiście na wyłączonej stacyjce, co prawda nie zawsze jej to wychodziło ale zdziwiony tatuś latał wokoło samochodu i powtarzał: "Jak ty to zrobiłaś, Jak ty to zrobiłaś, Jak ty to ..."

Bo jak ja wiosłowałem to nie mogłem zapalić postojówek po jednej stronie :wink: :wink: :wink:

Pozdro

Człowiek całe życie sie uczy

center - 2004-11-24, 09:26

wow...
kurcze zaraz smigam do autka zobaczyc o co chodzi i z czym to sie pije :lol:

sarna1 - 2004-11-24, 10:10

super sprawa :D mi tez to wlaczyl 2 letni bratanek i zachodzilem w glowe - jak on to wyczarowal :D
nokerman - 2004-11-24, 10:48

okey :!:

pora na podsumowanie :idea:

jak nie wiesz jak to zrobić, posadź tam dziecko :lol: :lol: :lol: :wink:

pozdro wszytkim 2latkom

sebo - 2004-11-24, 11:13

tzn ze chyba jestem dzieckiem bo tez to odkrylem przez przypadek bawiac sie manetkami :wink:
slawo - 2004-11-24, 12:30

Dziala,dziala z lewej i z prawe tez :)
Marcin e30 - 2004-11-24, 12:38

hip hip hura u mnie też działa :D :D

dzięki wszystkim którzy pomogli :D

Miki - 2004-11-24, 16:53

nokerman napisa³/a:
okey :!:

pora na podsumowanie :idea:

jak nie wiesz jak to zrobić, posadź tam dziecko :lol: :lol: :lol: :wink:

pozdro wszytkim 2latkom

kto pożyczy 2latka aby powiosłował u mnie w betce :?:

Anonymous - 2004-11-24, 17:44

U mnie opcja że włącz kierunek i zgaś silnik nie działa. Sprawdze tą drugą, a i ja zobaczyłem to przz przypadek jak wysiadałem i walnołem w kierunek to się zapaliły postojówki a potem nie wiedziałem jak to działa.
mocry - 2004-11-24, 19:50

U mnie tez dziala :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Czego to sie mozna dowiedziec z forum.... :D