BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

FELUNEK - Co z tym zrobić ? BBS''

hubabuba - 2008-02-02, 11:46
Temat postu: Co z tym zrobić ? BBS''
Nabyłem jakichś czas temu org. felunek BBS

Jestem mocno pedantyczny i zależy mi na ich idealnym wyglądzie.

na 2 felgach z kompletu jest coś takiego jak na załączonych poniżej fotkach :

1. Pytanie do znawców ? Jak to usunąć, konieczne malowanie ? polerowanie ? jakimi etapami, żebym nie zrobił gorzej :lol:

2. Próbowałem czyścić te zagłębienia felg, pędzelkiem pod gorącą wodą, ale za dobrze nie sżło, jakieś propozycje ?

pejafreak - 2008-02-02, 16:32

hubabuba, ja teraz tez robie felge i mialem tez ten przypadek
bedziest musial papierem sciernym jechac i na nowo malowac
innej metody nie widzie bo inaczej bylo by widac ;/

jasiel - 2008-02-02, 20:37

można też poszpachlowac
lesiek - 2008-02-04, 12:00

Jest specjalna szpachla do alu (nie wiem czy zwylką tez nie da rady) póxniej ładnie to wyrównać papierkim sciernym i pomalować :)
misza - 2008-02-04, 12:15

albo zeszlifuj albo użyj szpachli natryskowej, kładzie sie jak farbę pozniej docierasz tam gdzie potrzeba, ale tu masz bardzo małe ubytki......

pozdro

duchX - 2008-02-04, 12:32

Kazda szpachla mozna ale jest taka z wiorkam alu niestey malowanie obowiazkowe , natryskowej nie uzywaj bo ona nie slyzy do takich rzeczy , jesli to sa naprawde male ubytki to mozesz jeszcze kupic sobie fleka w tubce on sluzy do malutkich ubytkow jest koloru brazowego i szybko schnie podobne do szpachli
lesiek - 2008-02-04, 21:47

Ale całej felgi nie trzeba malować !! tylko to co bylo szpachlowane, a później ładnie pastą polerską G3 spolerować zeby nie mialy "zmarszczek" po malowaniu ;)

tyle wiem o tym ;)

duchX - 2008-02-05, 00:25

Srebrnego koloru nie polecam wpylac bo nie wyjdzie 2 bazy sie nie da polerowac bo sie zmatuje tylko 3 bezbarwny jak polozesz to tylko na kawalku felgi bo oryginalnie nie sa malowane bezbarwnym