| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - WEBNESE program do blokowania sieci jak ominąć ??
Kujon - 2007-12-12, 14:37 Temat postu: WEBNESE program do blokowania sieci jak ominąć ?? Mam w pracy takie dziadostwo i niektóre stronki mam poblokowane, typu laski, gry, fishki itp, do tego z GG coś sie dzieje bo nie zawsze dochodza do mnie wiadomości które ludize do mnie piszą. Jak ominąć to wariactwo ?
Prosze o przesuniecie tego temato do Offtopic bo mi sie dizały pomyliły
Gasper - 2007-12-12, 15:03
spróbuj zainstalować Sandboxie. Może to pomoże, ale wątpię żebyś mógł instalować nowy software na firmowych kompach...
Adi - 2007-12-12, 15:11
Znam ten ból, u mnie stronki generalnie chodzą i GG też by chodziło (gdyby było) ale właśnie administrator sieci ma tylko możliwośc instalowania nowego oprogramowania, do tego wszystko jest skrzętnie notowane co, gdzie kiedy i jak długo robiłem w sieci
Gasper - 2007-12-12, 15:35
hehe, gdyby u mnie to notowali, to bym dawno wyleciał z pracy i jeszcze bym musiał oddać siano za godziny spędzone na internecie
slawo - 2007-12-12, 15:55
| Gasper napisa³/a: | hehe, gdyby u mnie to notowali, to bym dawno wyleciaÅ‚ z pracy i jeszcze bym musiaÅ‚ oddać siano za godziny spÄ™dzone na internecie |
gdyby mi placili za czas spedzony w necie bylbym miliarderem
Bajka - 2007-12-12, 18:20
jak już jest OT to zrobię jeszcze większy a nie czujecie sie tragicznie jak wam net wyłączają w pracy? ja wtedy przeżywam katorgę...
Adi - 2007-12-12, 18:28
Ani mi nie mów zawsze wtedy wychodzę na miasto, jak oni mi tak to ja im tak
mareks - 2007-12-12, 18:32
to Wy macie internet w pracy?
tez bym tak chcial
Gasper - 2007-12-12, 21:10
Jak u mnie wyłączają neta w pracy to automatycznie nie muszę pracować
Yakuzatti - 2007-12-12, 21:33
U mnie jak nie ma neta "w pracy" to idÄ™ do biura z opie*** :d
Marcin e30 - 2007-12-12, 22:58
| Adi napisa³/a: | | ...i GG też by chodziÅ‚o (gdyby byÅ‚o) ... |
na gg jest sposób pod warunkiem ze porty nie są zablokowane
nie trzeba instalować gg, wystraczy skopiować sam program na dysk i to niekoniecznie na dysk C i powinno chodzić, a przynajmniej dało się tak ze starszymi wersjami (sam sprawdzałem na uczelni kiedyś jak zaczynałem bo też nie można było nic instalować)
oczywiście jak admin jest mądry to sprawdza co sie w sieci dzieje ale spróbować zawsze możesz
nokerman - 2007-12-13, 03:30
a na stronki wszelakie stary sprawdzony uczniowski www.antygiertych.pl
Kujon - 2007-12-13, 10:09
Więc tak, mam możliwość instalowania programów na dysku, tego jeszcze nie poblokowali, głównie chodzi mi o GG , mam zainstalowane działa ale nie w 100% tzn co jakiś czas jestem jako niewidoczny chodź ja tego nie widze i mam ustawione cały czas dostępny, jak rozmawiam z kimś to zdarza sie tak ze np co któreś tam zdanie które wysyłam nie dochodzi do rozmówcy i w drugą strone jest to samo, ludzie do mnie piszą i czasem jest wszystko ok przez godzine , a czasem ucina co 2, 3 zdanie i nieraz wychodzą z tego niezłe jaja
Bruner - 2007-12-13, 20:28
Kujon, nie wiem jak dobrze znasz sie na kompach, jesli wiesz co to ssh, tunelowanie itp to pokombinuj w ta strone, gg powiniennes odpalic w ten sposob. Jesli jednak nic Ci te pojecia nie mowia to zapomnij o tej metodzie
świr E-36 - 2007-12-13, 20:44
Hehehe Kujon ty się weź do roboty bo kiedy bym nie był w urzędzie to non stop na necie siedzisz.
Ja mam spoko bo mam wyrozumiałego szefa i mogę oglądać wszystko w pracy
Yakuzatti - 2007-12-13, 22:25
| Bruner napisa³/a: | | jesli wiesz co to ssh |
Idealana sprawa, sam używam plik zajmuje 315kb a łączę się z serwerem nawet na majorce i uwielbiam te tekstowe wprowadzanie komend. Od 3 lat używam ssh i ekgg
kiloff - 2007-12-13, 22:46
hmm a mi nic nie poblokowali ... hmm ciekawe czemu ... moze dlatego ze to ja jestem od blokowania
bieniu - 2007-12-13, 23:45
Tunelowanie sprawdzony sposób wiec może pokombinuj jak koledzy wczesniej pisali. A co do gg to może lipa troche ale przeciez jest jeszcze webgg
Kujon - 2007-12-14, 07:45
Tunelowanie , hmm najbliższy tunel jaki znam to jest w Krakowie jak sie na Wawel jedzie , hehehhe widze że trzeba sie przezywyczajić że na 10 wiadomości na gg dostaje 6 , dobrze zę wszystkie forum działają
|
|