BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - PRESTONE i produkty tej firmy - ktoś ma doświadczenia ?

Pawel735 - 2007-11-19, 18:55
Temat postu: PRESTONE i produkty tej firmy - ktoś ma doświadczenia ?
Niedawno na lokalnej stacji paliwowej zauważyłem produkty firmy Prestone (a może sa już tam od dawna tylko nie zwróciłem na to uwagi :) Fta ma w swoim asortymencie miedzy innymi płyny do chłodnic, oleje do skrzyń,wspomagania i inne podobne. Podobno marka znana jest dobrze na amerykańskim rynku.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia bądź zna jakieś opinie na temat tej marki ? Warto im zaufać ? Co warto kupić z Prestone a czego lepiej nie kupować ?

jaqub - 2007-11-19, 20:27

ja wlalem do chlodnicy uszczelniacz tej firmy... ciezko powiedziec... chyba (e36 m50) puszcza chlodnica miedzy plastikiem (ta czescia w ktoerj widac poziom) a wlasciwa chlodnica... i raczej nie jest to wyciek a raczej pocenie... preparat chyba nie pomogl...
sarna1 - 2007-11-19, 22:36

uzywalem:
- plyn chlodniczy
- mleczko do karoserii
- plukanka do chlodnic
Sa ok - dziala jak nalezy :) - plyn w moim aucie porozpuszczal osady i wymienilem chlodnice (miala prawo pasc po 14 latach) oraz cos czuje ze chyba nagrzewnica takze puszcza dlatego zaleje teraz uszczelniacza i bedzie nastepny produkt wytestowany

KWKPiotr - 2007-11-20, 06:23

Stosuję koncentrat do chłodnicy i środek do szyb ( nazywają to niewidzialną wycieraczką hehe ). Działają. Jednak są dosyć drogie.
/pozdro