| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - PANOWIE!!!POTRZEBNA KREW DLA MNIE!!!
nerwowy46 - 2007-11-13, 19:00 Temat postu: PANOWIE!!!POTRZEBNA KREW DLA MNIE!!! WITAM WSZYSTKICH JAK WIECIE BORYKAM SIĘ Z PROBLEMAMI ZDROWOTNYMI PO WYPADKU MOTOCYKLOWYM.OD PRAWIE JUŻ 5LAT I NIESTETY KOŃCA NIE WIDAĆ. TERAZ OSTATNIO 30-10-2007 ROKU.MIAŁEM OPERACJĘ PRZESTABILIZOWANIA ZESPOLENIA ,STARE ULEGŁO POLUZOWANIU SIĘ W KOŚCI OCZYWIŚCIE CAŁY CZAS NIE MAM ZROSTU.NASTĘPNY ZABIEG MAM USTALONY NA 11-12-2007ROKU CZYLI NIE DŁUGO.LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE ZABIEG DŁUGI ,ROZLEGŁY,I OBCIĄŻAJĄCY PACJENTA,I ŻE BĘDZIE POTRZEBNA KREW.ŻE STACJE KRWIODAWSTWA Z TERENU WARSZAWY MAJĄ MARNE ZAPASY I ŻE DOBRZE BY BYŁO ABYM PRZYWIÓZŁ ZE SOBĄ ZE TRZECH DAWCÓW KRWI.OCZYWIŚCIE FIZYCZNIE NIE JEST TO MOŻLIWE ALE WYSTARCZY MI ŻE KTÓRYŚ Z WAS KOLEGÓW ODDA W PUNKCIE KRWIODAWSTWA NA TERENIE WARSZAWY 450MLL KRWI.PO ODDANIU TRZEBA BY POWIEDZIEĆ ŻE TO KREW NA NAZWISKO NABIAŁEK MACIEJ CZĘSTOCHOWA.JA MAM GRUPĘ ORH+ ALE NIE ISTOTNE JAKĄ TY MASZ PO PROSTU WYSTARCZĄ MI TRZY OSOBY KTÓRE OD DADZĄ SWOJĄ KREW NAWET INNEJ GRUPY A JA WTEDY DOSTANĘ BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW KREW DO LISTOPADOWEGO ZABIEGU I NIE PRZESUNĄ MI OPERACJI Z POWODU JEJ BRAKU. PANOWIE PRZE MYŚLCIE NIC NA SIŁĘ LECZ Z DRUGIEJ STRONY TO NIC NIE BOLI NO MOŻE UKŁUCIE I TE 20MINUT KTÓRE TRZEBA POLEŻEĆ.JEŻELI ZDECYDUJECIE SIĘ NA TAKIE ODDANIE KRWI TO PO ODDANIU TRZEBA POPROSIĆ O WYPEŁNIENIE TAKIEGO DRUCZKU I PRZESŁANIE MI GO POCZTĄ DO 06-12-2007ROKU DZIĘKI Z GÓRY PANOWIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!PISZCIE NA P.W .LUB TELEFON 606-767-342
ubott - 2007-11-13, 19:05
cholera chyba nie moge jeszcze oddawac bo 28 sierpnia spuszczalem z siebie w toronto
nerwowy a ty cos z datami nie poprzestawiales????
zapytam w krwiodastwie jak moge oddac po 2 miechach to oddam
pozdro
Cypisek - 2007-11-13, 19:14
Czy krew trzeba oddawać w Warszawie czy mogę to zrobić u siebie? Dla mnie to nie problem oddać krew, problemem było by dojechać do warszawy. Ostatnio nie po drodze mi w tamtą stronę. A do RCK w Lublinie mam raptem kilometr piechotką.
nerwowy46 - 2007-11-13, 19:17
| ubott napisa/a: | cholera chyba nie moge jeszcze oddawac bo 28 sierpnia spuszczalem z siebie w toronto
nerwowy a ty cos z datami nie poprzestawiales????
zapytam w krwiodastwie jak moge oddac po 2 miechach to oddam
pozdro | UBOTT DZIĘKI ZA DATY OCZY MI CIP..Ą ZASZŁY
casus maximus - 2007-11-13, 19:43
ostatni raz i wlasciwie tylko jeden raz oddawalem krew w wojsku. to zrozumiale 2 dni urlopu sie nalezaly. wiem ze pod koniec odjezdzalem juz i trzeba bylo mi kulosy podniesc do gory. brrrr....
maciek jak sie zjawisz to napisz gdzie w czestochowie mozna oddac krew i w jakich godzinach ?
Blondyn 320i - 2007-11-13, 19:46
Panowie dajcie jakies namiary na stacje krwiodawstwa w wawie, będe tam w przyszłym tyg i chętnie bym oddał.
ubott - 2007-11-13, 19:48
na ul saskiej w wawie jest stacja krwiodasywa i w centrum zdrowia dziecka z tego co pamietam to czynne tylko do 14
Blondyn 320i - 2007-11-13, 20:04
Dzięki za szybką odpowiedź, znalazłem jeszcze na ul Cegłowskiej 80 w Szpitalu Bielańskim. Tam będzie mi bliżej.
Pozdrawiam.
Nerwowy jak oddam to sie odezwę po szczegóły.
KORDI - 2007-11-13, 20:10
ja też sie przyłaczam do pytania czy można gdzies indziej oddac krew...??
ja jestem ze świętokrzyskiego także tez jest troche problemem dojazd do wawy..ale jeśli tylko można u siebie w punkcie to ja sie pisze na oddanie...
PozdrOOfki...
center - 2007-11-13, 20:23
chetnie bym pomogl bo oddaje na biezaco, ale ostatni raz oddawalem 16 pazdziernika, a mozna co 2 miesiace wiec zabraknie mi kilku dni..
ale mam nadzieje ze chlopaki sie spreza i pojda oddac, trzymam kciuki i polecam kazdemu oddwanie krwi
ja za kazdym razem czuje ze zrobilem cos dobrego i bezinteresownego dla innych..
pozdrowionka i wierze ze wszystko bedzie ok..trzymaj sie nerwowy
mucha - 2007-11-13, 20:33
tez chętnie oddam, jutro wyśle moja żonkę żeby sie dowiedziała czy mogę u siebie w miescie z podaniem dla kogo ma byc owa krew
brain69 - usunięty - 2007-11-13, 20:39
jeśli można gdzie indziej np kraków/mielec to nie ma problemu
nerwowy46 - 2007-11-13, 21:12
PANOWIE DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE TEMATEM Z TEGO CO WIEM MOŻECIE NIESTETY TYLKO ODDAĆ NA TERENIE WARSZAWY LUB BLISKICH OKOLIC TAM GDZIE SĄ STACJE KRWIODAWSTWA.ALE CZUJĘ ŻE NIESTETY TYLKO WARSZAWKA WCHODZI W GRĘ .PONIEWAŻ MAM OPERACJĘ W OTWOCKU W SZPIT.IM.GRUCY NA KONARSKIEGO 13 I WIEM ŻE JAK ŚMIGAJĄ PO KREW TO DO WARSZAWY MAJĄ TAKIE SPECJALNE SEICENTO CHYBA ,NO NIE WAŻNE COŚ MAŁEGO Z KOGUCIKIEM I JEŻDŻĄ
lysy174 - 2007-11-13, 21:26
Ja jestem niby w wojewodztwie mazowieckim w okolicach Warszawy (czyt. 100km). Czy ja moge ci pomoc
W sumie to jest okolica warszawy
Shreku - 2007-11-13, 21:40
przyznam się że nigdy jeszcze nie oddawałem krwi...
ale postanowiłem... jutro rano przed pracą jadę do punktu krwiodawstwa i będę się męczył
Nerwowy jakieś nazwy dla tego druczka czy coś?
ubott - 2007-11-13, 22:06
ja juz oddawalem na inna osobe z tego co pamietam to musimy miec dane czyli imie i nazwisko ew adres zamieszkania
i wg mnie mozna oddawac w calym kraju
pozdro
lesiek - 2007-11-13, 22:43
Nieletni tez mogą Maciek, nie martw sie, bedzie dobrze
Melis - 2007-11-13, 23:02
Heh ja w czwartek ide sie spytać czy moge mu siebie zeby na Ciebie poszło (bo tez mi sie wydaje ze to w całym kraju powinno być...) i jak cos sie klade i pompuje
To bedzie mój pierwszy raz, bo nawet w woju te 2 dni urlopu nie były kuszące, ale tu nie ma co sie zastanawiac!
Pozdro i wracaj nam do zdrowia!!!!
Cypisek - 2007-11-13, 23:20
| lesiek napisa/a: | Nieletni tez mogą |
Nie mogą
sexo - 2007-11-14, 00:32
za oddanie krwi przysluguje wam wolny dzien w pracy, zglaszasz pracodawcy, rano jedziesz oddac, wracasz do domu i odpoczywasz.
pozdro
Shreku - 2007-11-14, 08:25
nie dopuścili mnie dzisiaj
jutro jadę znowu
nerwowy46 - 2007-11-14, 11:08
DZIĘKI JESZCZE RAZ SHREKU JEŻELI PRACUJESZ TO DZIEŃ WOLNY SIĘ WŁAŚNIE NALEŻY.TAK ŻE MOŻESZ ZGŁOSIĆ PRACODAWCY I WOLNE ,NO CHYBA ZE PRACUJESZ U SIEBIE. PRZYPOMNĘ ŻE POTRZEBUJĘ TRZECH DRUCZKÓW ŻE TRZY OSOBY ODDAŁY NA MOJE NAZWISKO KREW CZYLI PONAD LITR.
Sosenka - 2007-11-14, 18:24
Widzę, że jest problem odnośnie miejsca oddania krwi. Jeżeli można poza W-wą, to z przyjemnością oddam, gdyż od kilku lat to robię i już dawno nie oddawałam. Prosze tylko o info - sprawdzone, potwierdzone, czy można w innym miejscu oddać krew. nerwowy46, A Ty jesteś pewny, że każda grupa krwi może być?? Bo z tego ci wiem, to ty możesz każdej grupie krew oddać, ale Tobie, to tylko Twoją grupę. Chyba, że w tym wypadku nie grupa sie liczy, tylko ilość po prostu.
Dajcie znać, czy ja w Zachodniopomorkim mogę pomóc, jeżeli tak, nie ma to dla mnie problemu.
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia nerwowy46 !
Prosiak - 2007-11-14, 18:35
..oddawałem pare razy i zawsze mówili ze jezeli oddajesz dla kogos to blisko miejscowosci gdzie bedzie operacja,a jeżeli chodzi o grupe krwi to jest to niewazne,możesz oddac obojetnie jaka grupe ale musisz zaznaczyc ze oddajesz dla kogoś.Dla tych co nigdy nie oddawali a chcieli by,to nic strasznego i nie boli
Pozdrawiam.Prosiak
brain69 - usunięty - 2007-11-14, 18:41
Sosenka, grupa krwi 0Rh- jest uniwersalna, czyli kazdy może ją przyjąć, 0Rh+ juz nie, Maciek może przyjąć grupę 0Rh+ oraz 0Rh-
tylko osoba z grupą ABRh+ może przyjąć krew dowolnej grupy
Sosenka - 2007-11-14, 19:15
Hmmmmm, no z tego co ja wiem, to grupę "O" może przyjąc każdy. Czyli , np. ja mam b+ i jak będę potrzebowała krwi, to "O" mogę bez dwóch zdań przyjąć. Ale jeżeli osoba z grupą "O" będzie potrzebowała krwi, to już niekoniecznie, bo może otrzymac właśnie tylko "O". I nie ważne czy + czy - .
Nie mówimy o przyjmowaniu krwi "O" tylko osoby, która ma ma grupę krwi "O", a to jest różnica.
ogolny - 2007-11-14, 19:17
Niewazne teraz jaka grupa,liczy sie ilosc jakbyście nie doczytali
nerwowy46 - 2007-11-14, 19:35
TAK JEST CHODZI O TO A ŻEBY W OGÓLE ODDAĆ JA POTRZEBUJĘ ORH+ ALE KTOŚ JAK ODDA NP .ARH- BRH+ NIE MA TO W TYM PRZYPADKU ZNACZENIA CHODZI O TO ŻE JAK MNIE JEST POTRZEBNA KREW ORH+ TO ŻEBY UZUPEŁNIĆ STANY MAGAZYNOWE BO NA PEWNO W GŁÓWNYM PUNKCIE KRWIODAWSTWA W WARSZAWIE JEST TA GRUPA KRWI ALE DLA MNIE POTRZEBA PONAD LITR WIĘC STANY MAGAZYNOWE MUSZĄ BYĆ UZUPEŁNIONE. PO PROSTU POLSKA
ogolny - 2007-11-14, 19:38
Maciek -stacja krwiodawstwa jest czynna w soboty i niedziele, i w jakich godzinach?
ubott - 2007-11-14, 19:53
to nie ma roznicy jaka grupe sie oddaje krew i tak idzie do bazy na podmianke
ps maciek moj termin mozliwosci oddania to koniec listopada jak nie bedzie chetnych to wal nawet w ostatniej chwili i oddam
pozdro
nerwowy46 - 2007-11-14, 20:10
| ogólny napisa/a: | | Maciek -stacja krwiodawstwa jest czynna w soboty i niedziele, i w jakich godzinach? | NIE MAM POJECIA W JAKICH GODZINACH BO JA KREW ODDAWAŁEM TYLKO W WOJSKU. MOŻE UBOTT BĘDZIE WIEDZIAŁ.
Shreku - 2007-11-14, 20:59
w Wawie chyba wszystkie punktu od poniedziałku do piątku, i to w godzinach rannych...
ubott - 2007-11-14, 22:24
| Shreku napisa/a: | | w Wawie chyba wszystkie punktu od poniedziałku do piątku, i to w godzinach rannych... |
niestety w weekendy jest nieczynne czyba ze cos sie zmienilo bo kiedys sporo sie naklalem jak jezdzilem do punktu krwiodestwa a mowili mi ze zamkniete
Prosiak - 2007-11-14, 23:08
http://www.rckik-warszawa.com.pl/teren.html
[ Dodano: 2007-11-14, 22:10 ]
http://www.rckik-warszawa...kr_miejsca.html
Shreku - 2007-11-15, 09:05
nerwowy46, mam juz kwitek dla Ciebie...
dawaj adres na pw...
ale wyślę Ci to pod jednym warunkiem... na jakimś zlocie chce widzieć to kolano zdrowe
aaa i dasz popalić gumę betką
nerwowy46 - 2007-11-15, 10:02
STOKROTNE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE KOLANO JEST PROBLEMEM TYLKO KOŚĆ UDOWA KTÓRA SIĘ NIE ZRASTA JUŻ OD PONAD CZTERECH LAT A CO DO PALENIA GUMY PEWNO ŻE TAK JAK NAJBARDZIEJ ALE AUTOMATEM??? JESZCZE RAZ CI DZIĘKUJE
Shreku - 2007-11-15, 10:11
hehe spuściłem krew w pięć minut
nie ukrywam że pod koniec było ciężko
ale dałem radę, dzisiaj wyślę Ci ten druczek
ubott - 2007-11-16, 13:10
widze ze chetnych od zaje.....
dzis uprosilem lekarza w centrum zdrowia dziecka i oddalem krew kilkanascie dni wczesniej
masz maciek odemnie 2 druczki po 450ml bo oddal tez moj kumpel
poprosze odres na pw chyba ze bedziesz w otwocku na jakas wizyte/kontrole to oddam osobiscie
pozdro!!!!!
Shreku - 2007-11-16, 13:23
ubott, czyli już Maciek będzie miał trzy
mój wczoraj do niego pojechał
nerwowy46 - 2007-11-16, 16:20
Panowie po stokroć dzięki ,po prostu dzięki waszej ofiarności na pewno nie spadnę czyli nie zostanę przesunięty z tego zabiegu. Być może będę miał internet w szpitalu i laptopa to od razu po operacji piszę jak poszło jeszcze raz SHREKU i UBOCIKU DZIĘKI :prosze:uściskam was i przytulę na jakimś zlocie
ubott - 2007-11-16, 16:28
| nerwowy46 napisa/a: | | uściskam was i przytulę na jakimś zlocie |
trzymam za slowo
jak bedziesz w otwocku daj znac odwiedze cie mam rzut beretem
pozdro
Shreku - 2007-11-16, 17:52
to i ja trzymam za słowo
kazik - 2007-11-16, 18:09
panowie>>jasno i wyrażnie>>moge oddać w innym mieście
Pytam bo gdyby jakiś druczek poczta przepiła to troche kicha
puz - 2007-11-16, 23:59
widze ze juz po akcji w razie potrzeby wal na fon rzadko mam czas na forum. Juz kiedys oddawalem krew dla osoby, ktora miala operacje w Gdansku (oddawalem w Toruniu) i nie bylo problemu. trzymam kciuki kolego i rychlo wracaj do zdrowia!!!
pozdro
nerwowy46 - 2007-11-17, 14:06
Dzięki jeszcze raz za wsparcie UBOTT dam znać jak będzie już po operacji ,jak mnie po stawia na nogi ,bo po tym będzie wiadomo czyli po spionizowaniu jak do siebie dochodzę!ale coś czuję że nie będzie tak kolorowo bo za krótki okres między operacjami ale głęboko wierzę że właśnie po tej operacji zacznę się zrastać i żyć z mniejszym bólem. Jeszce raz dziękuję za paliwo w postaci KRWI
[ Dodano: 2007-11-22, 10:57 ]
Ubott i Shreku Dzięki wam jeszcze raz za krewke kwitki doszły
|
|