| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Alarm, monitoring posesji - kto wie coś na ten temat
yoshi - 2007-11-12, 11:47 Temat postu: Alarm, monitoring posesji - kto wie coś na ten temat Witam.
Chciałbym założyć system alarmowy z monitoringiem jakiejś firmy ochroniarskiej. Jaki jest koszt takiego sprzętu i obsługi przez firmy ochroniarskie Czy to oni mi zakładają, czy to ja sam sobie muszę zrobić, ogólnie jak to jest
Melis - 2007-11-12, 12:28
Aktualnie ilość firm zajmujących sie takim fachem jest na tyle duża, ze powinieneś wybrać opcje, która Ci porostu odpowiada...
System mozesz zamontowac przez firme zajmująca sie tylko tym, a ochrone tez z innej firmy lub taką, która zapewnia całkowitą kompleksowość w tych sprawach, czyli od zabezpieczenia mienia, monitoring,alarmy+ ochrona.
Co do cen to musisz podzwonic i sie dogadac bo to zawsze zalezne jest od wielu czynników: "opcji" które chcesz miec, terenu itd. poza tym co utargujesz to Twoje, bo nie wydaje mi sie zeby były tu "sztywne" ceny.
Pozdrawiam!
fileo - 2007-11-12, 22:43
Sprzęt do monitoringu załatwie Ci po kosztach. Jak masz alarm to zamkniesz się w około 250 zł za Speca+telefon. Potem dogaduj się z ochroną i zeby cię nie wykręcili. sprzet daje mozliwośc samodzielnego monitoringu tzn powiadomienie i sterowanie może iść do ciebie jaki i do centrum monitoringu.
Jak ci to pisz na pv
|
|