BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Kupno samochodu bez dowodu.

MAJSU - 2007-10-09, 18:22
Temat postu: Kupno samochodu bez dowodu.
Zastanawiam się nad kupnem E30 jest puknięta i został zabrany jej dowód przez policję , jak teraz wygląda sprawa jeżeli chciałbym ją kupić ? Ktoś się orientuje ?
Belisama - 2007-10-09, 20:42

Na podstawie umowy kupna sprzedaży i badania technicznego pewnie wydaliby go Tobie, ale najlepiej zadzwonić do Urzędu Komunikacji i zapytać :)
G-R-Z-E-Åš - 2007-10-09, 21:33

BELISAMA Ma racje tak to wyglÄ…da :!:
Kujon - 2007-10-09, 21:38

syntetix napisa³/a:
BELISAMA Ma racje tak to wyglÄ…da :!:

ale nie w każdym urzędzie...

MAJSU - 2007-10-09, 23:35

Belisama napisa³/a:
Na podstawie umowy kupna sprzedaży i badania technicznego pewnie wydaliby go Tobie, ale najlepiej zadzwonić do Urzędu Komunikacji i zapytać :)

Czyli kupuje furę podpisuje umowę jadę na przegląd i dostaje papier że fura jest OK potem na policję wydają mi dowód i jeszcze raz do diagnosty żeby mi wpisał w dowód badanie czy policja mi to podbije ?

sherifff - 2007-10-10, 07:43

z tego co wiem i dzwoniłem kiedyś do wydziału kominikacji to musisz zrobić przeglad i z tym jechac do urzedu ale nie u siebie w miejscowości tylko w miejscowości gdzie zarejstrowany jest samochód.
duch_robi - 2007-10-10, 08:32

Ok ja sie przylacze do pytania, z tym ze chce kupic auto do ktorego dowod zostal zagubiony.
MAJSU - 2007-10-10, 10:28

Zadzwonię do urzędu i się zapytam co i jak...

No i wszystko jasne ! Jeżeli samochód został poważnie uszkodzony to policja odbiera dówód i oddaje dopiero po badaniu technicznym, czyli właściciel przed sprzedażą to musi załatwić.