BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - 318i centralny zamek

Go¶æ - 2004-10-16, 21:33
Temat postu: 318i centralny zamek
Witam.
Mam gorącą prośbę. Czy ktoś mi powie pod jakie przewody mam się podpiąć w centralce od zamka aby się zamykało i otwierało z sterowania z autoalarmu ?? Ten centralny jest sterowany "-" czy "+" ??
LiczÄ™ na waszÄ… pomoc.

tsuru - 2004-10-17, 10:32

nie bardzo cie rozumiem gdzie masz sie podpiac...

...jak masz centralke to z silownika w drzwiach kierowcy wychodzi "glowna zyla" kabli bodajze niebieski zielony brazowy i bialy...
....pozniej to wszystko leci do puchy gdzie masz podpinke do niej wszystkich 6 kabli....oczywiscie mowie o puszce zamka centralnego...

...no a z tych 6 na wpince bialy i brazowy jeszcze sie rozgalezia i to one ida do autoalarmu...

....z puszki autoalarmu tez powinny ci wisiec wolne kable...prawdopodobnie tez brazowy i niebieski... a jesli nie to
musisz juz patrzec na opis wyjsc w autoalarmie...

....pozniej tylko skrecasz brazowy z brazowym bialy z bialym
....no chyba ze w opisach autoalarmu i centralnego dane kable robia co innego ..ale nie wydaje mi sie...

.....poprostu jezeli bialy w centralce zaznaczony jest jako otwieranie to patrzysz ktory jest odpowiedzialny za to w autoalarmie i zlanczasz je...

....chodz pamietam ze jak zakladalismy kiedys do bobsleja kolegi to musielismy na odwrot kolorami bo inaczej nei chcialo dzialas...

.... nie zapomnij o wsadzeniu bespiecznikow do obwodow bo mozesz gdzies zrobic spiecie..
....kiedys tak sie bawilem w becie i cala sciezka poszla na autoalarmie....

...pozdrawiam

Go¶æ - 2004-10-17, 16:02

Chodzi mi o to jak się podpiąć do fabrycznego centralnego zamka.
tsuru - 2004-10-17, 17:39

a ktos juz chyba juz o tym pisal ...

...o ile pamietam to cos jest schowane w wolnym miejscu za lewym glosnikiem kolo kierowcy...

...ale poszukaj w tematach to sie wiecej dowiesz...
...raczej gdzies to bylo bo cos kojarze...
....

Go¶æ - 2004-10-17, 18:15

U mnie to jest po prawej stronie nad głośnikiem.
slawo - 2004-10-18, 22:23

Sterowanie jest - :) Pozdro
Anonymous - 2004-10-18, 23:20

jeśli masz po prawej to napisz że chodzi ci o e36 ... prędzej ktoś ci podpowie.