| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - EURO 2012 w POLSCE
Daniel - 2007-04-18, 12:33 Temat postu: EURO 2012 w POLSCE I jak i co na ten temat myślicie!!! Czy kraj rozkwitnie?? Czy nasze BMW będa jeździc po pięknych drogach??
Ja myślę, że tak!!!! Ogromny plus!!!! I optymizm!!!!
casus maximus - 2007-04-18, 13:03
no wreszcie cos na tym zadupiu bedzie sie dziac. mysle to szansa na nowe stadiony, byc moze nowe drogi. wogole to ta impreza wiele branz za soba pociagnie, bynajmniej nie na dno.
Domel - 2007-04-18, 13:05
Na organizacji takiej imprezy możemy tylko zyskać:)
Mam nadzieje, że profitów z tego będzie full.
Pietrek - 2007-04-18, 13:24
Ciekawe czy będą grać na Stadionie 10lecia między straganami
Łukasz - 2007-04-18, 13:30
EEEEEEEEEEEEEtammmmmmmm.......szału ni ma, Anglicy robiący burdel na Polskich ulicach, brak porządku, zamknięte ulice, utrudnienia w ruchu, i wstyd z powodu prawdopodobnego niezorganizowania się.
Szału ni ma.
I tak obejrzę tylko w telewizji.
Pietrek - 2007-04-18, 13:33
ja nie będe oglądał wogóle , chyba że będą pokazywać w TV relacje z ulicznych zadym na żywo, zawsze to coś ciekawszego niz bieganie za piłką
casus maximus - 2007-04-18, 13:33
| Łukasz napisa/a: | | wstyd z powodu prawdopodobnego niezorganizowania się. |
moze nie bedzie tak zle jak przedstawiasz to w swojej wizji. to jeszcze 5 lat wiec sporo czasu na odpowiednie przygotowanie sie do tych mistrzostw.
nokerman - 2007-04-18, 13:41
| Pietrek napisa/a: | Ciekawe czy będą grać na Stadionie 10lecia między straganami |
z tego co wiem to w czerwcu tego roku kończy się dzierżawa na cele straganowe, i możemy się spodziewać budowy nowego stadionu w tym miejscu
PZDR
Gospodarka ruszy,
Łukasz - 2007-04-18, 13:48
| nokerman napisa/a: | | Pietrek napisa/a: | Ciekawe czy będą grać na Stadionie 10lecia między straganami |
z tego co wiem to w czerwcu tego roku kończy się dzierżawa na cele straganowe, i możemy się spodziewać budowy nowego stadionu w tym miejscu
PZDR
Gospodarka ruszy, |
nie kończy się, zostało przedłużone.
Grecy też pędzili i też mieli czas i nie zdążyli....
MAJSU - 2007-04-18, 13:54
Spokojnie chłopaki politycy "odpowiednio" rozdysponują te pieniądze i jak zwykle będzie dużo ale wstydu !
casus maximus - 2007-04-18, 14:04
MAJSU_WuWuA, moglbys mi przypomniec kiedy byl jakis wstyd u nas jesli chodzi o organizacje imprez sportowych ?
grucha - 2007-04-18, 14:52
A ja myśle ze to ogromna szansa dla naszego codownego kraju i mam nadzieję że z niej skorzystamy....
Te mistrzostwa nam się należały i tyle....Ja się bardzo cieszę....
I tak jak już ktoś napisal wcześniej na organizacji mistrzostw można tylko zyskać.....
Np Portugalia na mistrzostwach zarobila 1,2 miliarda ojro....
Wreszcie moze zacznie się coś dziac...Powstaną pożadne stadiony, autostrady hotele i cała infrastruktora niezbędna do zorganizowanie euro2012
Bolska Bialo Czerwoni
pawelbach - 2007-04-18, 15:39
a ja mysle ze jak sie obudza rzeby budowac cokolwiek to bedzie za puzno i nie zdaza
LUKAS - 2007-04-18, 15:40
Jakby Nam tor F1 budowali to bym ale to tylko stadion pfii
BM 6 - 2007-04-18, 15:42
W organizowaniu imprez jesteśmy dobrzy.
Udały się Wybory Miss Świata, więc i EURO 2012 też się udadzą. Byleby tylko po rozgrywkach Polska nie wyglądała, jak pobojowisko, czy śmietnisko.
morgoth - 2007-04-18, 15:43
Ja tam jestem dobrej myśli. Wierzę w to, że się jednak uda. Polacy jak chcą, to potrafią. Mamy na to prawie 5 lat, więc z jednej strony całkiem dużo czasu, ale z drugiej jednak niewiele. Wszystko będzie jasne pod koniec 2011 roku
center - 2007-04-18, 15:58
hahhahaa to najlepszy dowcip jaki slyszalem od kilku dobrych dni..
juz to widze jak w naszym pieknym kraju to wszystko powstaje..
nawet mocno zamykac oczy i zbytnio wyobrazni nie musze wysilac zeby zobaczyc te wszystkie przekrety przy budowaniu stadionow, hoteli, zaplecza dla sportowcow...
kino na maxa..
stadion buduje sie jakies 3 lata, wiec trzeba sie strescic konkretnie zeby sie uwinac..
no i nasze zaplecze jesli chodzi o materialy, mhmmm cale mnostwo...
idzcie do sklepu i kupcie cegly
a jeszcze powiedzcie mi jedno, czy polska musi te drogi, hotele i stadiony wybudowac za swoja kase a potem zwraca sie im to z reklam, transmisji itd, czy moze ja sie myle i jutro do polskiego budzetu wplynie 100 miliardow euro??
kino kino i jeszcze raz kino..
Łukasz - 2007-04-18, 15:59
| LUKAS napisa/a: | Jakby Nam tor F1 budowali to bym ale to tylko stadion pfii |
W Słomczynie są plany wybudowania profesjonalnego Toru wyścigowego oraz Toru do Wyścigów na 1/4 mili według zachodnich dyrektyw.
jaqub - 2007-04-18, 17:47
bedzie Pan zadowolony
a tak serio to na pilce mozna zarobic...tyle ze najpierw sporo trzeba bedzie wlozyc...
jedyne co mnie denerwuje to zaklamanie... po ogloszeniu decyzji okazalo sie ze Zytka znalazla milion ojro (od tak nagle) na poczatek... jak trzeba hajsu na inne cele to nigdy nie ma a tu ni z tego ni z owego z jakiejs rezerwy czy cus... PaRAnoJa...
a co do stadionow to tylko Wawa (narodowy) gdansk i wroclaw czy poznan wiem ze tylko 3 maja byc wiec moze cegly/hajsu/czasu wystarczy...
i slyszalem dzis w radiu ze juz wyliczyli ze kazdy PILKARZ zostawi u nas 80ojro dziennie to pomyslcie ile zostawia Zony/narzeczone/dziewczyny tych pilkarzy
Bajka - 2007-04-18, 17:50
jestem w szoku, że to my organizujemy Euro, spodziewałam sie raczej, że będzie to Chorwacja z Węgrami, a tu taka niespodzianka jest to duża szansa dla polski i mam nadzieję, że jej nie zmarnujemy ciekawe jak długie będą korki do Centrum jak zaczną coś robić ze stadionem Xlecia
jaqub sugerujesz że kobiety wydaja dużo?
MrKrYH_e34 - 2007-04-18, 17:51
Wejda wkoncu w zycie Plany budowy drog powtazam plany budowy drog tak jak mowil kononowicz .. jesli w polsce przez 30 lat wybudowali 104 km autostrad to w 5 lat za duzo chyba nienatrzaskaja ... ale gospodarka ruszy .. juz sie zastanawiam czy sie nie zwolnic z pracy za biurkiem i nie isc do pracy z łopata przeciez ktos to wszystko musi budowac .. pozdro
MAJSU - 2007-04-18, 17:59
| casus maximus napisa/a: | | MAJSU_WuWuA, moglbys mi przypomniec kiedy byl jakis wstyd u nas jesli chodzi o organizacje imprez sportowych ? |
Nie nie mógłbym Trzeba czekać tylko jak się kolejne afery budowlane itp będą rozwijać...
casus maximus - 2007-04-18, 18:17
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | Nie nie mógłbym Trzeba czekać tylko jak się kolejne afery budowlane itp będą rozwijać... |
o ty majsu warszawski ! nie to nie!
no coz. i tak moze byc jak mowisz. afery i przekrety to taka nasz polska przypadlosc. czesto to sie zdarza.
afery aferami ale i tak uwazam iz dobrze sie stalo ze to jednak bedzie u nas.
fil - 2007-04-18, 18:24
tylko powiedzcie mi czemu taki swietny obiekt jak "Stadion Slaski" ma byc obiektem rezerwowym
Adi - 2007-04-18, 18:26
Oj przekręty będą i to grube. Ja się już zdążyłem przekonać jak to wszystko wygląda jak jest nagle wielki przypływ gotówki, jak przetargi na roboty można ładnie poukładać jakie chałtury biura projektowe odwalają żeby tylko zarobić to samo tyczy sie firm wykonujących (budowlanka itp.). Także pole do popisu mają ogromne. Chciałbym być teraz w błędzie ale za dużo się tego naoglądałem i wiem jak będzie. Taki kraj, tak się ludzie nauczyli, trzeba oszukiwać i kombinować byle wyjść na swoje. A człowiek jak chce coś zrobić porządnie zgodnie z przepisami to szybciutko jest odsuwany na dalszy tor
[ Dodano: 2007-04-18, 18:29 ]
| fil napisa/a: | tylko powiedzcie mi czemu taki swietny obiekt jak "Stadion Slaski" ma byc obiektem rezerwowym |
O właśnie? Dobre położenie, świetny dostęp stadion sam w sobie też jest chyba na dobrym poziomie a dziś usłyszałem, że we Wrocławiu wybudują całkiem nowy? No po co skoro jest Śląski?!
Cypisek - 2007-04-18, 18:40
A ja słyszałem że we Włoszczowej będą budowali stadion....
A tak na poważnie, to trochę się zastanawiam jak to będzie, Polska B została pominięta w tych planach (no może za wyjątkiem jakiejś autostrady w kierunku Ukrainy której i tak pewnie nie wybudują) A poza tym cała kasa, budowlańcy i materiały będą szły na budowę wspaniałych stadionów, dróg, mostów, pierdół....... a reszta kraju pokryje się pajęczyną........ Miejmy nadzieję że nie będzie źle.
(ps. ciekawie ile będą musieli ściągnąć chińczyków do roboty hihihi)
Yakuzatti - 2007-04-18, 19:26
Jaja na kolach z tym Euro 2012
Po pierwsze, po jaka cholere rozbudowywac stadiony na polnocy Polski jak na slasku jest bezapelacyjnie najbardziej klimatowy, jak juz w TV mowili, ze slaska (i okolic) przebiegaja jedyne autostrady.
Ja tam sie ciesze, bo beda nowe drogi, kit ze stadionami
casus maximus - 2007-04-18, 19:33
| Yakuzatti napisa/a: | | Jaja na kolach z tym Euro 2012 |
czy ja wiem czy jaja? mnie to wogole nie zdziwilo ze nam przyznano ME 2012. mielismy duze szanse na to. w chorwacji i na wegrzech tez lipa ze stadionami, moze ciut lepiej z drogami. wlochy, mega afera w lidze, wybryki kibiców, przestarzala inflastruktura.
| Yakuzatti napisa/a: | | Po pierwsze, po jaka cholere rozbudowywac stadiony na polnocy Polski jak na slasku jest bezapelacyjnie najbardziej klimatowy |
masz na mysli stadion slaski w chorzowie? no dobra. jest jeden stadion i to wszystko. dlatego wybuduja jeszcze cztery. chyba wroclaw, poznan, warszawa, gdansk.
Yakuzatti - 2007-04-18, 19:35
| casus maximus napisa/a: | | masz na mysli stadion slaski w chorzowie? no dobra. jest jeden stadion i to wszystko. dlatego wybuduja jeszcze cztery. chyba wroclaw, poznan, warszawa, gdansk. |
Nasz jest rezerwowy... nie lepiej wybudowac 3 a reszte kasy z tego 4 na drogi, drogi?
casus maximus - 2007-04-18, 19:40
| Yakuzatti napisa/a: | | Nasz jest rezerwowy... nie lepiej wybudowac 3 a reszte kasy z tego 4 na drogi, drogi? |
moze wlasnie musi byc jakis stadion rezerwowy. a z tych co istnieja ktory wybralbys na taki rezerwowy ? jedynie ten w chorzowie sie nadaje bo reszta to tak naprawde ruiny albo jakies male stadioniki.
a jesli chodzi o drogi? to nie popadlabym w jakis super optymizm, bo pewnie zrobia tylko te drogi ktore beda laczyc miasta w ktorych beda sie odbywaly mecze aby kibicom latwiej sie przemieszczalo. w reszte znajac zycie pewnie wbiją .
Yakuzatti - 2007-04-18, 19:40
| casus maximus napisa/a: | | a jesli chodzi o drogi? to nie popadlabym w jakis super optymizm, bo pewnie zrobia tylko te drogi ktore beda laczyc miasta w ktorych beda sie odbywaly mecze aby kibicom latwiej sie przemieszczalo. w reszte znajac zycie pewnie wbiją . |
Zawsze lepiej cos niz nic
Cypisek - 2007-04-18, 19:45
| Yakuzatti napisa/a: |
Po pierwsze, po jaka cholere rozbudowywac stadiony na polnocy Polski jak na slasku jest bezapelacyjnie najbardziej klimatowy, jak juz w TV mowili, ze slaska (i okolic) przebiegaja jedyne autostrady.
|
Liczy się kasa a nie klimat Paniekolego
Yakuzatti - 2007-04-18, 19:48
| Cypisek napisa/a: | | Yakuzatti napisa/a: |
|
Liczy się kasa a nie klimat Paniekolego |
No tak, jak maja byc 4 stadiony to 4 Ale jak zbuduja 4 to bedzie juz 5.
A zreszta, dobrze ze jest jak jest, bo moglo byc gorzej
Wasze zdrowie
Pietrek - 2007-04-18, 20:58
Przed chwilą jakieś lumpy wieźli na wózeczku cegłu i troche złomu... czy to możliwe że juz zbierają ludzi z materiałami na budowy ?
casus maximus - 2007-04-18, 21:30
| Pietrek napisa/a: | Przed chwilą jakieś lumpy wieźli na wózeczku cegłu i troche złomu... czy to możliwe że juz zbierają ludzi z materiałami na budowy ? |
mozliwe, ale wiesz jaka bedzie pozniej przebitka?
MAJSU - 2007-04-18, 22:05
A po co komu stadion na Ślasku ? Ślązaki tak kochają naszych sasiadów zza zachdoniej granicy to mogliby sobie z nimi zrobić i też by mieli swoje OJRO 2012
center - 2007-04-19, 00:19
bo polska to taki cudny kraj ze lepiej zbudowac od nowa stadion niz zmodernizowac ten juz stojacy za duzo mniejsza kase..
zreszta nie dziwne, taki bogaty kraj, nie ma na co kasy wydawac, to chlast stadiony, chlast drogi itd..
a z infrastruktura jak bedzie, wezma kase za nowa droge, pozalepiaja dziury i bedzie ze dobra jest..
kto by budowal cos dobrego jak mistrzostwa trwaja miesiac..
ostatnio jechalem czerwona krajowka do kutna, jak z przeciwka jechala ciezarowka to 1 musial zjezdzac na pobocze, ale czerwona jest..
wracalem zolta 700 cos i 1.5 pasa w kazda strone..
no ale to polska, nic dodac nic ujac..
a debile zamiast robic duzego pobocza robili by dodatkowy pas, no ale po co, niech sie tlocza ludzie..
nie dziwi mnie to zreszta jak Ci "wazni" leca w kordonie na sygnalach to im korki i dziruy nie straszne
euro 2012 w fife albo iss'a na 22 kompach jestem w stanie sobie w polsce wyobrazic..
marvin-86 - 2007-04-19, 06:44
| center napisa/a: | bo polska to taki cudny kraj ze lepiej zbudowac od nowa stadion niz zmodernizowac ten juz stojacy za duzo mniejsza kase..
zreszta nie dziwne, taki bogaty kraj, nie ma na co kasy wydawac, to chlast stadiony, chlast drogi itd..
a z infrastruktura jak bedzie, wezma kase za nowa droge, pozalepiaja dziury i bedzie ze dobra jest..
kto by budowal cos dobrego jak mistrzostwa trwaja miesiac..
ostatnio jechalem czerwona krajowka do kutna, jak z przeciwka jechala ciezarowka to 1 musial zjezdzac na pobocze, ale czerwona jest..
wracalem zolta 700 cos i 1.5 pasa w kazda strone..
no ale to polska, nic dodac nic ujac..
a debile zamiast robic duzego pobocza robili by dodatkowy pas, no ale po co, niech sie tlocza ludzie..
nie dziwi mnie to zreszta jak Ci "wazni" leca w kordonie na sygnalach to im korki i dziruy nie straszne
euro 2012 w fife albo iss'a na 22 kompach jestem w stanie sobie w polsce wyobrazic.. |
jęczeć tylko potraficie a ja licze na to ze cos zmodernizuja cos wybuduja i bedzie fajnie bo wyjscia nie maja teraz drogi mamy jakie mamy ja licze na poprawe yoo
Prosiak - 2007-04-19, 07:28
...jakby nie patrzec,jest to jakas szansa dla naszego kraju.Wczoraj jechałem swoja bunią dobrych pare godzin z Mrągowa do Krakowa i cały czas słuchałem w radiu opinii za i przeciw oraz tych wszystkich fascynacji.Ale czym oni sie podniecają?Jak na razie wygralismy ale zebysmy tego za szybko nie przegrali.Wszyscy liczą juz zyski i wymieniają co i gdzie powstanie,tylko mam jedno pytanie skąd pieniądze??!! Polska nie moze dojsc do ładu z jedną obwodnicą a juz mówią o stadionach i autostradach. Bedzie to wielkie wydarzenie i trzymam kciuki zeby polski rząd znowu nie dał du... ale troche sie tego wszystkiego obawiam.Znowu powstaną komitety organizacyjne,przetargi,przewałki itd....
Pzdr.Prosiak
Belisama - 2007-04-19, 09:12
Plus jeden jest wielki wkońcu się "zakwalifikujemy"
grucha - 2007-04-19, 10:40
Duza część osob z tego forum zadaje sobie pytanie czemu stadion śląski jest tylko stadionem rezerwowym.....
Otóz dlatego ze nie spełnia jednego podstawowego kryterium: Nie ma zadaszonej trybuny...
Przepisy UEFA dotyczące budowy stadionow są bardzo surowe. Np musi być odpowiednia liczba miejsc na trybunach i tak np na final musi być to liczba co majmniej 40 tysięcy. Nie wspominając tu o innych pierdolach typu 4 szatnie po co najmiej 100m kwadratowych każda. Stadion musi też mieć 2 niezależne źrodla zasilania.... to tylko niektore z setek przepisow.....
Zeby zorganizować turniej potrzeba co najmniej 8 stadionów dzieląc to na 2 kraje wychodzi po 4 plus 2 rezerwowe w każdym panstwie.
Zresztą jest szansa że stadiony w Chorzowie i Krakowie nie będą tylko rezerwowymi ponieważ UEFA planuje rosrzezyć liczbę drużyn startujących w EURO 2012 do 24...
Stanie się tak zapewne na 90%
Wtedy potrzeba będzie 6 stadionów....
Zresztę jak nie teraz to kiedy mamy budować stadiony...autostrady i tak dalej.....
Pozdro
casus maximus - 2007-04-19, 10:55
| center napisa/a: | | bo polska to taki cudny kraj ze lepiej zbudowac od nowa stadion niz zmodernizowac ten juz stojacy za duzo mniejsza kase.. |
oj zdziwilbys sie. modernizacja, jest duzo drozsza niz wybudowanie stadionu od podstaw.
| grucha napisa/a: | | Otóz dlatego ze nie spełnia jednego podstawowego kryterium: Nie ma zadaszonej trybuny... |
wlasnie. nie ma zadaszonej trybuny.
| grucha napisa/a: | | Zresztą jest szansa że stadiony w Chorzowie i Krakowie nie będą tylko rezerwowymi ponieważ UEFA planuje rosrzezyć liczbę drużyn startujących w EURO 2012 do 24... |
nie, jednak zostanie 16 jak do tej pory.
fil - 2007-04-19, 14:57
| casus maximus napisa/a: | | oj zdziwilbys sie. modernizacja, jest duzo drozsza niz wybudowanie stadionu od podstaw. |
byc moze..ale ja bym tak nie strzelal.no chyba ze to jakos wyliczyles
Oglolnie nie ma co sie spierac tylko sie cieszyc ze bedziemy swiadkami takiego wydarzenia,choc przyznam sie ze fan futbolu ze mnie sezonowy bo ogladam tylko mistrzostwa,i co wazniejsze mecze..
center - 2007-04-19, 17:20
"Premier Jarosław Kaczyński zapewnił, że Polska i Ukraina zrobią wszystko, aby dobrze przygotować Euro 2012. Dodał, że Unia nie przeznaczyła specjalnych środków na organizację w Polsce piłkarskich mistrzostw Europy. Trzeba je będzie wygospodarować z pieniędzy przeznaczonych na inne cele. Polska będzie też musiała wykorzystać własne środki. Premier powiedział, że przy współpracy w finansowaniu inwestycji ukraińskich zostaną wykorzystane raczej środki polskie, a nie unijne."
tony pieniedzy z unii, tony...
takie tony ze drogi beda diamentowe a zamiast biegac po murawie beda biegac po 100$
ale niech wam bedzie ze bede trzymal mocno zeby wyszlo..
casus maximus - 2007-04-19, 17:50
| center napisa/a: | | Dodał, że Unia nie przeznaczyła specjalnych środków na organizację w Polsce piłkarskich mistrzostw Europy. Trzeba je będzie wygospodarować z pieniędzy przeznaczonych na inne cele. Polska będzie też musiała wykorzystać własne środki |
no, to mnie zastrzelilo. jesli tu ciagle ( niby ) brakuje na wszystko to bedzie niezly pasztet. czyli pieniadze przeznaczone na inne cele to wlasciwie na jakie? na sluzbe zdrowia ?
morgoth - 2007-04-19, 18:13
casus maximus, pewnie na Euro przeznaczą tą kasę, która miała iść na premie, łapówki itp
casus maximus - 2007-04-19, 18:41
morgoth, e no to spoko. uspokoiles mnie.
Yakuzatti - 2007-04-19, 20:45
| center napisa/a: | | a debile zamiast robic duzego pobocza robili by dodatkowy pas, no ale po co, niech sie tlocza ludzie.. |
musze Cie zmartwic, przy poboczu to oni sa fajni a wiesz dlaczego?
Bo te cholery krawezniki stawiaja!, no i po co to komu!!!!
Gniewek89 - 2007-04-19, 22:21
Będzie dobrze zobaczycie. MArtwi mnie teraz jedno ze fantazja tak ponosi portale ze kazdy podaje inne kwoty i plany Dofinansowanie z unii wacha sie miedzy 10 a 50 milriadów zlotych (badz tez euro jak niektore pismaki wymyslaja)
Ogolnie to juz sam niewiem ale mam nadzieje ze bedzie gruubo Jesli Dutkiewicz bedzie dalej rzadzic we wro to jestem pewien ze zrobi wszystko co w jego mocy Aby wrocek dostal tyle ile moze (na maxa of cors)
kamil.k - 2007-04-19, 22:25
znajomy znajomego nie dawno byl na ukrainie i powiedzial ze wody moga uzywac w tylko przez 4 godziny w ciagu dnia.normalnie mnie zatkalo az zapomnialem go spytac gdzie dokładnie byl ale podobo w jakim duzym miescie ...
Grzesiek - 2007-08-06, 19:41
i jakie postepy po 3 miesiacach ?? ile stadionow bybudowanych i kilometrow autostrad ?? nie wydaje sie wam ze wyjdzie z tego jedna wielka kompromitacja ?
casus maximus - 2007-08-06, 19:49
tiaaa... same postepy i same sukcesy . no ciekawe co z tego wyniknie. nawet nic nie zakielkowalo jesli chodzi o organizacje Euro 2012.
robertbmw - 2007-08-06, 20:12
...bo ziarenko zasiano na nieodpowiednim gruncie!
Taka okazja, która może pozytywnie wpłynąć na Naszą gospodarkę i o Nas w świecie i nic w tym kierunku się nie robi.
Czas biegnie nieubłaganie.....będziemy mieli powód do dumy, czy do wstydu?
Grzesiek - 2007-08-06, 20:17
podobno maja hinczycy nam drogi i stadiony budowac bo polacy wyjechali za granice a litwinom sie nie oplaca
casus maximus - 2007-08-06, 20:21
no to super. przyjedzie dwa miliardy chinczykow i to bedzie moment. zaczna miesiac przed turniejem i zdarza
robertbmw - 2007-08-06, 20:27
To nie lepiej przenieść Euro 2012 do Chin??
Wystarczy Nam ruchu na Naszych drogach....jak do tego mają jeszcze dojść rowerzyści
casus maximus - 2007-08-06, 20:33
Chiny juz maja swoja impreze. prawdopodobnie rozmach jesli chodzi o organizacje jakies tysiac razy wiekszy niz w polsce. nie, sorry u nas jeszcze nie ma rozmachu wiec jakis milion razy wiekszy.
ciekawe jak ukraina wywiazuje sie z organizacji Euro 2012 ? jesli podobnie to juz porazka. zostalo tylko 5 lat. a nie ma drog, stadionow i calej innej inflastruktury.
robertbmw - 2007-08-06, 20:51
Infrastruktura jest....wystarczy tylko połatać kilka dziur.
Stadiony też są....wystarczy skosić trawę i pozamiatać na trybunach.
Zawsze można postawić przed stadionem wielkie ekrany, co by inni też mogli przeżywać na żywo wydarzenia na boisku.
Jak tanie państwo, to tanie państwo i z czegoś trzeba zakupić 10 nowych rządówek, za kilkadziesiąt tysięcy.....ptu... kilka milionów złotych, żeby strona rządu mogła się jakoś pokazać.
Pietrek - 2007-08-06, 21:05
| młody318IS napisa/a: | | podobno maja hinczycy nam drogi i stadiony budowac bo polacy wyjechali za granice a litwinom sie nie oplaca |
To już całkiem gołębie z centrum znikną ...
Przed chwilą mówili w Radiu że Euro2012 nas przerasta
casus maximus - 2007-08-06, 21:05
robertbmw - 2007-08-06, 21:28
Czym tu się więc przejmować.......i tak zapiszemy się w kartach HISTORII
brain69 - usunięty - 2007-08-06, 22:37
same plusy narazie w krakowie odczuwam.... wyremontowali dobrą drogę a w strasznie ciulowej zakleili dziurę w którą wpadł autobus, więc do przodu i kolejną łatę teraz pasuje żeby zatrudnili 1000osób do przesitkowania wody w wiśle....
walker - 2007-08-07, 14:00
W2012 Polska zostanie skreslona z mapy swiata chyba kazdy wie dlaczego
robertbmw - 2007-08-07, 20:09
Będziemy mieli Euro 2012.....
.....na tle politycznym
BM 6 - 2007-08-07, 20:36
| robertbmw napisa/a: | Będziemy mieli Euro 2012.....
.....na tle politycznym |
Ważne, że mianowali się na nadzorujących EURO...
robertbmw - 2007-08-07, 22:42
To dobrze.....będzie wówczas wiadomo kogo ścigać do odpowiedzialności i ogólnie będzie o czym się mówić w polityce........zawsze jakieś tematy z przeszłości są na porządku dziennym
grucha - 2007-08-08, 10:19
Póki co to tylko się kłucą między sobą i wybierają kolejnego minitra sportu...a ta z kolei uniewarznia przetarg na budowę narodowego centrum sportu...mało tego nie wiedomo gdzie ono ma powstać. nie mówiąc juz o autostradach których zapewne nie wybudują.. ehh paronoja...Ten kraj to jedna wielka pomyłka.... Niech oni lepiej sprzedadzą te euro to chociaż wstydu nie będzie....Pozdro
krzysiek e34 - 2007-08-08, 19:14
krótko zwięzłowato będzie wstyd na cały świat
Grzesiek - 2007-08-08, 20:09
ale nasz "wielki" premier zapewnial ze osobiscie zajmnie sie kontrola nad przygotowaniami do euro 2012 wiec bedzie kogo scigac listami gonczymi hehe
center - 2007-08-08, 20:32
jak bedzie euro to bedzie na slaskim i to jest powod do radosci
chociaz i tak wszyscy wiedza ze to euro to bedzie
moze komus da sie to sprzedac, ja proponuje czechom
|
|