| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Wisko mi padło i nie wiem co robić.
Anonymous - 2004-10-12, 13:19 Temat postu: Wisko mi padło i nie wiem co robić. Sprawdziłem Wisko i cały czas się kręci, może to i lepiej niż jak by stało ale idzie zima, więc silnik będzie niedogrzany. Nie wiem co robić czy koniecznie wymieniać wisko bo nie mam kasy.Może tak jeździć tylko osłonić chłodnice z 1 strony czymś? No i druga sprawa że wiatrak nie ma 1 pióra.
duchPW - 2004-10-12, 21:29
szukaj jarekson, a swoją drogą to jak ci sie visco zastało - to je wymień, bo możesz uszkodzić pompę - ta i inne informacje były na forum i to całkiem nie tak dawno
co to znaczy osłonić chłodnicę z jednej strony - czy chodzi ci o to jak np. niektórzy wkładają tekturę między atrapę a chłodnicę?
... bo jeśli o to -to nie jest dobry pomysł, a zwłaszcza z niesprawną wiskozą - może będziesz miał chłodzenie tylko z jednej strony - ale tylko na krótką metę - pójdzie pompa wodna i nie będziesz miał go wcale
Bruner - 2004-10-12, 23:13
Skorzystam z okazji i podlacze sie pod temat. Jakis czas temu wymienialem pasek rozrzadu (tzn mechanik wymienial) i jak odbieralem samochod to koles mi powiedzial ze co prawda wentylator (chhodzilo mu o visco?) ma lewy gwint ale dla pewnosci posmarowal Loctitem. Dobrze zrobil czy mam go jutro zrypac i poszukac sobie nowego?
duchPW - 2004-10-12, 23:26
... i oczywiście musiałeś za to zapłacić, albo ci nawet o tym juz nie raczył powiedzieć
... a czy ten loctit nie jest przypadkiem na bazie silikonu?
Gepard - 2004-10-12, 23:26
Troszke nie potrzebnie to zrobil bo jeszcze nie slyszalem o przypadsku aby visco sie odkrecilo przerypane bedzie to odkrecic
Bruner - 2004-10-12, 23:30
| piOTer_W napisa³/a: | ... i oczywiÅ›cie musiaÅ‚eÅ› za to zapÅ‚acić, albo ci nawet o tym juz nie raczyÅ‚ powiedzieć
... a czy ten loctit nie jest przypadkiem na bazie silikonu? |
Zaplacilem tyle na ile sie umawialem przed robota, takze nie probowal mnie naciagnac. Czy jest na bazie silikonu to nie mam pojecia, sprawdze jutro bo zostawilem w samochodzie a nie chce mi sie teraz biegac na parking. Jesli jest to zle?
| Cytat: | | Troszke nie potrzebnie to zrobil bo jeszcze nie slyszalem o przypadsku aby visco sie odkrecilo przerypane bedzie to odkrecic |
Wlasnie tego sie obawialem
duchPW - 2004-10-12, 23:35
włąśnie dlatego pytam o ten silikon, bo potem mogą byc problemy jak napisał Gepard
ja swojego visco po wymianie nawet specjalnie mocno nie przykręcałem, tylko odpaliłem silnik i samo sie dokręcikło
zobacz co to, bo jeśli to np. zwykły smar, to niepotrzebny, ale i nie groźny zabieg
a na razie poki jest świeże - możesz odkręcić i oczyścić
Gepard - 2004-10-13, 18:47
To jest klej do gwintow i to bardzo skuteczny w normalnych warunkach nie zasycha lecz gdy odetniemuy mu doplyw tlenu zaczyna dzialac. Ogolnie przydatna zecz przy zawieszeniy itp.
Miki - 2004-10-13, 20:01
| Gepard napisa³/a: | | To jest klej do gwintow i to bardzo skuteczny(...) Ogolnie przydatna zecz przy zawieszeniy itp. |
taak???
to ja sie ciesze że mi nikt nie uzył tego cuda jak musialem zmieniac koncowki drazkow kierowniczych czy amorki
a co do Visco to fakt : wystarczy je tylko lekko przykrecic a po odpaleniu sam silnik je dokreci
Gepard - 2004-10-13, 20:29
Do koncowek niek tego nie uzywa chodzilo mi o wachacze popularne sanki itp. Mechanik byl troszke nadgorliwy
Bruner - 2004-10-13, 20:50
Czyli lepiej zebym sprobowal odkrecic i oczyscic, czy moze tak zostac? Mam nadzieje ze mi sie to uda zdiac, bo pare dni juz minelo, a bede mial czas zeby cos porobic dopiero w sobote.
Aha, na opakowaniu nic nie wyczytalem o silikonie
duchPW - 2004-10-13, 22:28
... oki z tym silkonem to dlatego, że jak wspomniałem nie wiem co to za preparat i gzieś tam wyczytałem w necie o silikonie, ale niezależnie od tego staraj się odkręcić i obczyścić, bo potem będziesz miał ogromny problem, a visco nie jest wieczne
Miki - 2004-10-14, 08:21
| piOTer_W napisa³/a: | | visco nie jest wieczne |
i nie jest tanie
|
|