| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - PROSZE BAAARDZ O POMOC dot 524td e28 - elektryka
Go¶æ - 2004-10-06, 19:39 Temat postu: PROSZE BAAARDZ O POMOC dot 524td e28 - elektryka Witam,
prosze bardzo o pomoc. W e28 524td nie swieci mi wsteczny oraz nie dziala
predkosciomierz. Centralny tez mi nawala. Raz dziala raz nie
Skrzynie biegow opuscilem i czujnik wstecznego dziala.
Co do czujnika tempomatu tez wszystko ok.
Gdzie moze wystepowac usterka? Gdzie
znajduje sie jakis panel sterujacy(w którym miejscu)? Bezpieczniki sa ok. Prosze o pomoc!!!
pozdrawiam
Lucas
duchPW - 2004-10-06, 19:49
może jakieś zwarcia, a może gdzieś nie styka - jeśli nie masz pod ręką znajomych którzy się na tym znają - pozostaje ci wizyta u lelektromechanika - swoją drogą - poszukaj na forum (funkcja szukaj), bo tematy o zegarach i awariach świateł chyba niedawno były przerabiane.
Gepard - 2004-10-06, 21:55
jezeli chodzi o centralny to caly sterownik znajduje s w prawym przdnim slupku na dole dojscie do niego jest poprzez odkrecenie glosnika. Posprawdzaj kabelki wchodzace i wychodzace kostke i tp. Ja mialem taki przypadek ze mi czesto centralny przestawal dzialac nie mam pojecia o co chodzilo problem zniknal dopiero jak pozbylem sie polowy kabli wchodzacych do sterownika paranoja ale pomoglo
tsuru - 2004-10-12, 17:28
a moze ma ktos jaka fotke jak zamieszczone sa silowniki w tylnich drzwiach bo ja ledwo je upycham .
...i tak maja malo miejsca bo jeden juz siadl
Go¶æ - 2004-10-12, 21:20
Dzieki za odpowiedz. Znalazlem sterownik centralnego zamka. I udalo mi go naprawic. Centralny dziala bez zarzutu. Moze wiesz jeszcze, gdzie znajduje sie jakis centralny modul odpowiedzialny za predkosciomierz? Sprawdzalem wtyczke tuz przy liczniku. Nie daje zadnego impulsu elektrycznego.
|
|