| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - jaki zestaw kluczy warsztatowych/garazowych
jaqub - 2006-12-14, 23:31 Temat postu: jaki zestaw kluczy warsztatowych/garazowych mam juz dosc wiecznej meki z kluczami ktore sie ukrecaja itd... mysle nad wylozeniem kasy na dobry zestaw ktorym bede mogl zrobic praktycznie wszystko przy aucie i nie tylko... zalezy mi na nasadkach, grzechotkach, dobrych BITACH, zeby byly torxy, klucz dynanometryczny...
czy lepiej wybrac nasadki 12to czy 6scio katne?
jakie firmy (klucze maja byc niezniszczalne, maja byc naprawde profi)...
jesli mozecie to wrzucajcie jakies ciekawe propozycje najlepiej gotowych zestawow ( bo w zestawach taniej chyba nie?)...
center - 2006-12-14, 23:36
jeden:
http://forum.beemka-klub....t=zestaw+kluczy
dwa:
http://forum.beemka-klub....t=zestaw+kluczy
i chyba styknie
15 sek roboty a ile radosci z pomocy...pozdrawiam, 'zly mod' czasami z sercem..
jaqub - 2006-12-14, 23:49
DZIEKI.... ale niektore linki z allegro sa juz nieaktualnie
duchPW - 2006-12-15, 00:24
jaqub, na jakÄ… Ty siÄ™ specjalizacjÄ™ wybierasz
daniel325 - 2006-12-15, 10:53
ja jade na HONITONIE mam zestaw 94 czesciowy przeznaczony do warsztatów w czarnej walizce dalem za niego cos 300 zł i jezeli nie chcesz wydac wiecej to ta opcja jest chyba nailepsza bo od tego zestawu zaczyna sie w oferta kluczy dla warsztatów na które hurtownie nie boja sie udzuelac gwaranc. a jezeli masz na to wiecej kasy to mozesz podskoczyc na nałeczowska tam jest hurtownia na..warsztatowych (ale zajeb. droga)
jaqub - 2006-12-15, 11:29
chodzi mi o to zebym mogl zrobic to co bede chcial... mam dosyc kluczy ktore sie lamia, uchwytow na bity ktore sie kreca (ukrecaja).. przez takie duperele traci sie kupe czasu i nerwow... Danielu ponoc na turystycznej (tam gdzie byl kiedys merpol przy myjni) jest jakas hurtownia z takim sprzetem, a Ty gdzie kupiles Honitona?
a czy lepiej kupic nasadki 12to czy 6 scio katne?
RoboCop - 2006-12-15, 13:24
pierwsza sprawa to kupić dobre firmowe klucze, a druga...
każda szanująca się dobra firma wytwarzająca narzędzia ma zestawy specjalnych kluczy do konkretnych marek aut (BMW, MB, VW/Audi etc).... są pojedynczo i w zestawach - wydaje mi się, ze warto też zainteresować się taką opcją.... jak kupisz jakis ogólny zestaw, to i tak jak przyjdzie zrobić coś konkretnego, to uniwersalnym zestawem nie dasz rady.... miałem w swoim czasie sporo katalogów (z reguły zbieranych na targach np.Inter Cars) i tam było sporo tego łącznie z cenami... ale w czasie porządkowania powywalałem to, nie potrafie też podać z pamięci rzędu cen takiego zestawu dedykowanego do BMW...
ps. szukaj kogoś kto ma dostęp do kluczy po hurtowych cenach - bo w życiu na to nie wyrobisz! czasem chłopaki w warsztatach mają dojścia do przedtawicieli z którymi idzie ugadać korzystną cene....
urbi - 2006-12-15, 15:47
http://www.allegro.pl/ite..._jonnesway.html
wujek ma jakis taki zestaw w garazu tej wlasnie firmy ... naprawde godny polecenia ... duzo sie nimi robi, sa naprawde mocne ... grzechotka poddala sie po roku ale w warsztacie w ktorym pracuja ze tak to ujme najemnicy ktorzy raczej nie patrza co sie dzieje z sprzetem to jest chyba normalne ...
jaqub - 2006-12-15, 16:00
znalazlem ciekawy zestaw STANLEYa 75czesciowy...
co do dedykowanych zestawow do marki to grzebie nie tylko w swoim bmw ale tez w cabrio mamy (smarcik)
a jaki klucz dynanometryczny mozecie polecic (sami uzywaliscie)?
Bruner - 2006-12-15, 20:37
Kiedy wreszcie zaczniesz uzywac szukajki?
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=17718
KUKI - 2006-12-15, 21:15
http://moto.allegro.pl/it...line_black.html
ja mam taki zestaw tylko w zielonej walizce całą rozbita E34 rozebrałem bity dobre i nie było a po kluczach nie widac oznak jaiego kolwiek zużycia fajna sprawa te nasadki self lock bo mozna naprawde odkrecic objechane sruby
jaqub - 2006-12-15, 23:10
widzialem ten temat tylko ze wiekszosc linkow tak jak i w poprzednich dotyczacych kluczy sa nieaktualne... wesolych
daniel325 - 2006-12-16, 21:39
ja kupilem od gosci z krakowa tam jest spora hurtownia normalnie kosztuje troche wiecej ale naprawde warto za ta cene jezeli chodzi o ilo katne od jakiegos czasu stosuje 6 kontne to moze moje odczucie ale sa mocniejsze
[ Dodano: 2006-12-16, 20:44 ]
| KUKI napisa³/a: | http://moto.allegro.pl/item150073146_klucze_94_nasadowe_orginal_lopden_line_black.html
ja mam taki zestaw tylko w zielonej walizce całą rozbita E34 rozebrałem bity dobre i nie było a po kluczach nie widac oznak jaiego kolwiek zużycia fajna sprawa te nasadki self lock bo mozna naprawde odkrecic objechane sruby |
ja mam wlasnie takie klucze tylko ze orginalnego honitona w czarnej walizce tam kolor oznacza przeznaczenie i gwarancje (problem w tym ze wlasnie ten typ kluczy jest najczesciej podrabuianym zestawem dlatego warto jak kupic z jakiejs hurtowni istnieje przynajmniej nadzieja ze bedzie to orginal)
Piotr_1 - 2008-01-11, 14:42
Właśnie zalicytowałem i wygrałem taki zestaw. Ciekawe co z tego wyniknie, ale wygląda nieźle. Kwota 66eur:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...em=160194469526
Przymierzałem się do proxxona, ale są troche ubogie. I proxxon w najnowszych zestawach zaczął walić ściemę z jakimiś pierdołami. Gedore za drogie jak dla amatora.
sarna1 - 2008-01-11, 17:34
miejmy nadzieje ze cena niee swiadczy o jakosci....... sam handluje narzedziami i NIE ISTNIEJE w tej dziedzinie pojecie TANIE i DOBRE.....no ale musisz miec nadzieje ze ten komplet bedzie wyjatkiem od reguly
Piotr_1 - 2008-01-12, 02:06
wim Ale marże polskich tzw. hurtowni są spore. Wole z Niemiec... Chociażby ten wózek z narzędziami mannesman u nas w promocji kosztuje 3600, a w germanii można dostać za 600e. A ten zestawik, który wygrałem no nie wygląda głupio, chociażby są torxy wszystkie, bez głupich dodatków typu klucze płaskie itd.
sarna1 - 2008-01-12, 09:46
tak jak pisalem wczesniej - wyglada bardzo dobrze a cena jest jeszcze lepsza . Oby sie dobrze pracowalo - sadze ze na potrzeby domowe to az nadto.....a przy grzebaniu w e30tkach tez nie ma problemu bo z reguly sruby sie nie zapiekaja
mariusz730 - 2008-01-12, 20:58
polecam narzedzia marki TENG TOOL ze Szwecji lub BETA z wloch .bardzo dobra jakość w przystępnej cenie .
można także zainwestowac w narzędzia SNAP-ON lub MACTOOLS ale to górna polka cenowa,
dobre są takze narzędzia niemieckiej marki HANS .
jeżeli ktoś szuka STANLEY-a to tylko made in USA bo reszta to dziadostwo z plasteliny .
a tak naprawdę wszystko zależy od zasobności portfela
735Pawel - 2008-01-13, 04:55
Ja osobiscie jestem zwolennikiem narzedzi firmy CRAFTSMAN z USA. Cenowo sa bardzo przystepne, a jakosciowo to juz rewelacja. Producent daje na nie dozywotnia gwarancje i jezeli beda uzytkowane jak nalezy (bez 2 metrowych rur) to spewnoscia beda dlugo sluzyc. Ja mam je juz ponad rok i pracuje nimi codzien jeszcze zaden klucz mi nie pekl.
Piotr_1 - 2008-01-13, 05:23
Tak, tylko że teraz są czasy, że Chińczycy są i w stanie podrobić dobre narzędzia z takich samych stali i pewnie wszystko powstaje i tak w tych samych fabrykach. A płacić 300% ceny za gwarancję jakości można, jeżeli ktoś lubi ładne i dobre rzeczy i ma kasę lub warsztat.
|
|