BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - system bez klamek

Go舵 - 2004-09-18, 13:38
Temat postu: system bez klamek
chcia艂bym zna膰 wasze opinie co s膮dzicie na ten temat
HAMANN E30 - 2004-09-18, 14:22

...mam w swoeje becie "system bez klamek" ,ktory dziala na silownikach od centralnego zamka.Otwierany jest z pilota.Fajna sprawa,ale nie praktyczna,juz pare razy musialem sie wlamywac do swojej bejki :oops: a przyczyna bylo zaciecie silownika lub zsuniecie sie przewodu z silownika od trzaskania drzwiami,ale pozatym niezle to wyglada i niejednego zadziwia.A tak pozatym to prawnie to jest chyba zabronione.
Pozdro

slawo - 2004-09-18, 15:52

Jakby zrobic to na zwyklych klamkach? Nie likwidowac klamek ?
HAMANN E30 - 2004-09-18, 16:21

...tez mozna,zalozyc dodatkowy silownik na ciegna od zamka
Arczi e30 - 2004-09-18, 16:49

kolega mia艂 taki system w aucie ale nie w BMW, zlikwidowa艂 klamki i jest to moim zdaniem niepraktyczne jak napisa艂 wczesniej kolega, bo gdy zapomnisz wyjac kluczyka i trzasniesz drzwiami albo system niezadziala np. w zime to masz problem,beemki maja ladne klamki do otwierania drzwi, mo偶e sie i ja sie zdecyduje na taki system, ale jedno jest pewne nie zlikwiduje klamek, to bedzie poprostu taki bajer ----> KLAMKI ZOSTAN膭 <-----
LUKAS - 2004-09-18, 17:36

A jak odpuka膰 b臋dziesz mia艂 wypadek... to jak kto艣 Ci臋 b臋dzie m贸g艂 wyci膮gn膮膰 z auta... :?: Rozbije szybe i pocharata Ci twarz szk艂em :? Moim zdaniem to poroniony pomys艂. Na wystawy, owszem, 艂adnie to wygl膮da, nie przecz臋, ale w praktyce jest straszne, ju偶 nie wspomn臋 o bezpieczenstwie w razie wypadku...
Zbychu - 2004-09-18, 17:39

Mo偶e po prostu pomalowa膰 klamki pod kolor budy.... Nie b臋d膮 si臋 wtedy tak wyr贸偶nia膰.
fozgen - 2004-09-18, 19:34
Temat postu: prawnie zabronione
z tego co sie dowiaduje to samoch贸d bez klamek nie powinien przej艣膰 przegladu ....przepisy tak m贸wi膮 , zamk贸w mo偶e nie byc bo mam tak u siebie , co do praktyczno艣ci tego systemu mam obiekcje ... 艂apie sie na tym ze nawet brak zamka mo偶e przysporzy膰 k艂opot贸w w艂ascicielowi ,
a z艂odzieje po ciemaku d艂ubali w miejscu gdzie powinien by膰 zamek i porysowali mi dzwi gnoje. k艂opoty mog膮 si臋 zacz膮c zim膮 kiedy klamka by sie przyda艂a jak przymarzna dzwi do uszczelki .... ale to kwestia gustu i zasobno艣ci portfela

Marcin e30 - 2004-09-18, 19:40

To i ja co艣 dopisze.
Brak klamek tak ale tylko z ty艂u (4d), a z przodu to niech sobie bed膮. Ewentualnie otwieranie na pilota przodu ale z klamkami, bo w zime to nawet nie bedzie za co poci膮gn膮膰 8) , a nie zawsze mamy pod r臋k膮 np. gor膮c膮 wod臋 lub inne specyfiki :wink:
Mnie wystarcza zwyk艂y centralny, 偶eby kluczyka nie u偶ywa膰 :D
Poza tym tak jak napisali LUKAS i **** - niebezieczna sprawa w razie wypadku, a 偶ycie jest najwa偶niejsze :!:

Go舵 - 2004-09-18, 19:48

zgodze sie z wami ze zycie i zdrowie jest najcenniejsze, tak sie sk艂ada ze ja mam cztero drzwiow膮 i chcia艂bym za艂o偶y膰 taki systemik (na ty艂) tylko w zestawie widzia艂em tylko si艂owniki zamiast klamek a jak rozwi膮za膰 problem odchylania sie drzwi??? jaka艣 rada??? ja my艣la艂em o jakiej艣 spre偶ynie. dzieki za zainteresowanie piszcie co tylko macie na ten temat
SmasherE30 - 2004-09-18, 20:28

W takim razie zrobi艂 bym tak:
tylna para drzwi oraz drzwi przednie kierowcy otwierane z pilota, a awaryjnie drzwi pasa偶era otwierane klasycznie (w 2 drzwiowych autkach cz臋ste rozwi膮zanie) a wog贸le we藕cie napiszcie do monstertuning, albo flamingwheels i sprowad藕cie sobie lambo doors :twisted:

Miki - 2004-09-19, 00:02

jak dla mnie w BMW to lipa
czsem wyglada to spoko w jakiejsc furce po tuningu ale nie w BMW
to moje skromne zdanie

Arczi e30 - 2004-09-19, 07:42

no ja widzia艂em co艣 takiego w gazecie niemieckiej w e36, beemka byla jak choinka i do tego te drzwi, one tylko dobrze wygladaja w plackach typu porsche, lamborghini ale nie do BMW, ale ilu ludzi tyle gust贸w....
Pawel-e30 - 2004-09-19, 09:35

艂osiek napisa/a:
jak dla mnie w BMW to lipa
czsem wyglada to spoko w jakiejsc furce po tuningu ale nie w BMW
to moje skromne zdanie

Jestem tego samego zdania :wink:

fozgen - 2004-09-19, 16:42
Temat postu: panowie taki system ma ...
ma nasz kolego w aucie 2 door , kolor czerwony , sprzedaje obecnie ....albo pr贸buje sprzeda膰 .. bzyq dawniej koza ... pytania do niego kierowa膰 mozna
艁ukasz - 2004-09-21, 14:54

bez urazy, ale w e30 to festyn :evil: ale jak to kto艣 ju偶 powiedzia艂 ilu ludzi tyle gust贸w....
WujekDobraRada - 2004-09-21, 15:25

a moje zdanie jest takie 偶e jak nie ma klamek to wariatkowo - tam te偶 s膮 drzwi bez klamek :lol:
duchPW - 2004-09-21, 17:57

rzecz gustu - niekt贸rzy lubi膮 systemy bez klamek, a inni pojedyncze wycieraczki - ja tam lubi臋 seri臋
zw艂aszcza, 偶e ten system wydaje si臋 by膰 ma艂o praktyczny - ale luksus cz臋st bywa ma艂o praktyczny - np. samochody bmw (E30) - niby 4/5-o miejscowe, ale wsad藕cie na ty艂 kogo艣 powy偶ej 180 cm wzrostu na przeja偶d偶k臋 ko艂o 100 km - katorga, ale za to w jakiej bryce (mo偶e nawet bez klamek)

Frycek - 2004-09-21, 23:06

Bylem kiedys maniakiem tuningu i straszne mi sie to podobalo! Pawel i Baur zreszta widzieli jak ztjuningowalem mojego czarnego strupa-parapeta VW :lol: Wszystko sie zmienilo jak wsiadlem do swojej pierwszej bawarki, od wtedy tuning to dla mnie, lampy helli,dokladka od ISa, fele z parapetem i gleba. Tak wg mnie powinna wygladac bmka po tuningu. a nie plastykowo-wariatkowy szpachlowoz.
Miki - 2004-09-22, 08:54

Frycek napisa/a:
Wszystko sie zmienilo jak wsiadlem do swojej pierwszej bawarki, od wtedy tuning to dla mnie, lampy helli,dokladka od ISa, fele z parapetem i gleba. Tak wg mnie powinna wygladac bmka po tuningu. a nie plastykowo-wariatkowy szpachlowoz.

D O K 艁 A D N I E

艁ukasz - 2004-09-22, 09:12

seria w pi臋knym stanie to jest to, ewentualnie firmowe BMW dodatki, albo Alpina i nic wiecej.....
LUKAS - 2004-09-22, 09:22

艁ukasz napisa/a:
seria w pi臋knym stanie to jest to, ewentualnie firmowe BMW dodatki, albo Alpina i nic wiecej.....

Seria RULES :!: :twisted:

艁ukasz - 2004-09-22, 09:29

Jak widzisz kolego nie chcacy mie膰 klamek rzadko kt贸ry fan prawdziwy BMW spojrzy z aprobat膮 n twe wyczyny...Sory.....