| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Czy może coś takiego robiliście-pomóżcie!!
duchPW - 2004-09-16, 15:05
napisałeś, że sprawa nie jest pilna - więc lepiej sprawdzić co jest wymagane w wydziale komunikacji i wtedy się wypowiem - na teraz wiem, że przy "wbijaniu" gazu do dowodu ja potrzebowałem faktury za montaż (gość wystawił na 15 zł), a za samą instalację nie - tylko pokazałem papiery od instalacji
lokop e30 320i - 2004-09-16, 15:08
Ja sie dowiadywalem kiedys u gazownika o takie chocki klocki i powiedzial mi ze on sie nie podejmie takiego zabiegu tzn nie wystawi zaswiadczenia ze zamontowal ta instalacje jako uzywana. Bo o to chyba ci chodzilo. A diagnosta i urzad zajmujacy sie rejestracja aut z kolei powoluje sie na kwity od gaziarzy.
Sprawa nie jaest taka prosta jak to by sie moglo wydawac.
PepiS - 2004-09-16, 15:31
jak ci gazownik podbije to masz looz ale niechetnie to robia bo sie dowiadywalem. Sam chcialem to zrobic ale niestety nie znalazlem amatora
BOR - 2004-09-16, 22:24
Od 2 czy 3 lat nie wolno montowac uzywanych instalacji. Ja kiedys tak zrobilem, ale to bylo jeszcze przed wprowadzeniem tego przepisu.
Teraz legalnie tego raczej nie da sie zalatwic.
Anonymous - 2004-10-14, 23:16
Jeżeli chodzi o założenie używki, raczej odpada ponieważ kiedyś gazownicy wystawiali świstki od ręki czyli instalacja założona, faktura wystawiona komplet papierków do ręki i do wydziału komunikacji .
Teraz w przypadku nabycia nowej instalacji dostajesz fakturę zakupu i coś tam jeszcze(jak trzeba to sobie jutro przypomnę)i możesz na tym śmigać 30 dni, gazownik w między czasie resztę papierków (min.certyfikat) wysyła gdzieś tam daleko 8) i tam właśnie konkretną instalacje przypisują do konkretnego samochodu(nr. samochodu,nadwozia) i tu jest ten ból z używkami.
AMISZ - 2004-10-14, 23:52
| BOR napisa³/a: | Od 2 czy 3 lat nie wolno montowac uzywanych instalacji. Ja kiedys tak zrobilem, ale to bylo jeszcze przed wprowadzeniem tego przepisu.
Teraz legalnie tego raczej nie da sie zalatwic. |
Witam. Jesli masz instalacje włóżoną do auta i ma ona homologacje UE, a taką gazownicy wystawuiają przy montażu kazdej instalacji po 1maja to możesz ja przekałdać z auta do auta ile ci sie tylko podoba. A jeśli masz instalacje starszą bez tej homologacji to prawnie jest pies pogrzebany musisz kombinować na lewo
|
|