| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - brak jednej dlugich - pytanie do policjantow
urbi - 2006-09-27, 23:08 Temat postu: brak jednej dlugich - pytanie do policjantow czy policja moze sie przyczepic ze brakuje mi jednej lampy od dlugich ? chyba wiadomo w jakim celu jej nie ma dzis juz jeden cos sapal podaczas kontroli buni z takim wynalazkiem smiga - czepiaja sie ? wozic ze soba lampe ? dodam ze wyglada to naprawde KOZACKO
Adi - 2006-09-27, 23:35
ProszÄ™
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
(Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.)
Rozdział 3
Światła
§ 12. 1. Pojazd, z zastrzeżeniem ust. 2, wyposaża się w następujące światła zewnętrzne:
1) drogowe - pojazd samochodowy, którego konstrukcja umożliwia rozwijanie prędkości przekraczającej 40 km/h;
w związku z tym mają prawo się czepiać skoro brakuje wyposażenia wymaganego ustawą, przeglądu by nie przeszedł.
Pozdro!
duchPW - 2006-09-27, 23:38
co prawda nie jestem policjantem, ale zgodnie z homologacją pojazd jest wyposażony w odpowiednie oświetlenie, które zgodnie z prawem musi działać
więc zarówno brak kompletnego oświetlenia, jak i oświetlenie dodatkowe - niezgodne z homologacją (diody, lampki ozdone i jarzeniówki ) może spowodować zabranie dowodu
oczywiście policja nie wozi ze sobą wszystkich rodzajów świadectw homologacji*, ale jak mają rację i są pewni, że ją mają i na dodatek chcą się czepnąć, to zatrzymają dowód i skierują na badanie techniczne
*choć kiedyś zdziwiłem się, jak policjant z drogówki wbił mój VIN do ETK w swoim laptopie i wyświetliło mu się całe wyposażenie mojej bety - nawet dał popatrzeć
KotSylwester - 2006-09-28, 14:03
Yyy Urbi a co wygląda kozacko w braku jednego światła? Może zdejmij jedną atrapkę, albo jedną nerkę:D Zaczyna się era MadMax-a?
Ja nie mam jednego dekielka na feldze, to dobiero wygląda kozacko, jak z Atlasu anatomii, ukazuję wnętrze jednej felgi... Wypas:D
duchPW - 2006-09-28, 14:07
ja nie mam czterech
co do lampy, to kiepsko wygląda, jeśli nie siedzi tam np. stożek
center - 2006-09-28, 14:19
tak jak adi napisal, trzeba miec swiatla skoro auto bylo wyposazone bylo to byc musi..
zreszta jak byloby inaczej to moglbys sobnie wyjac jedne mijania, stopu, kierunkowskaz i jeszcze zdemontowac drzwi
zawsze mozesz zrobic dolot do stozka od spodu, a jak sie bedziesz scigac to wyjmowac lampe i miec dodatkowe chlodzenie..
pozdrawiam
Menel - 2006-09-28, 22:56
| KotSylwester napisa³/a: | Yyy Urbi a co wyglÄ…da kozacko w braku jednego Å›wiatÅ‚a? Może zdejmij jednÄ… atrapkÄ™, albo jednÄ… nerkÄ™:D Zaczyna siÄ™ era MadMax-a?
Ja nie mam jednego dekielka na feldze, to dobiero wygląda kozacko, jak z Atlasu anatomii, ukazuję wnętrze jednej felgi... Wypas:D |
chyba jak zwykle kocie nie jestes w temacie ..
urbi wlasnie pewnie wlozyl stozek zamiast jednej lampy i dlatego taki post
urbi - 2006-09-28, 23:01
eh .... don menelo ... twa blyskotliwosc niezadko mnie oslepia ...
Menel - 2006-09-28, 23:17
bardzo dobry patent
duchPW - 2006-09-29, 09:53
no i co ten stożek daje? - zapodaj jakies foty - zobaczymy czy chociaż fajnie wygląda 8)
KUKI - 2006-09-29, 10:16
to jest co prawda E28
Pawel735 - 2006-09-29, 10:20
Co ciekawego jest w tym stozku bo ta e28 przez niego wyglada jak jakies sokole oko.Udaje mustanga czy co ?
KotSylwester - 2006-09-29, 19:30
Niemożliwe, brak lampy po to żeby był stożek? Serio....? O ja... nie wiedziałem
Bez przegięć, PANOWIE!
Dla mnie wygląda to tak samo fajnie jak wlot na masce. Porażka.
duchPW - 2006-09-29, 22:24
Radek - skoro wiesz, że stożek wstawia się zamiast lampy, to wiesz też zapewne, że w niektórych przypadkach nawet wloty na masce muszą być - tu nie ma mowy o atrapie stożka zamiast lampy, ale o prawdziwym filtrze powietrza
Menel - 2006-09-30, 00:03
kocie,wlot na masce moze byc porazka bo wystaje itd, a tu tylko lampe sie wymienia na stozek i jest ok.
ty to wogole jestes jakis dziwny gosc nie napisze ze... ale...
KotSylwester - 2006-09-30, 02:13
Ciekawe o ile to w takim aucie codziennym poprawie przyspieszenie ile koników do przodu
duchPW - 2006-10-01, 00:13
to już jest inna sprawa, ale głównie chodzi o to co policja na taki temat i jak to się ma do praktyk stosowanych przez stróżów prawa
w seryjnych silnikach stożek nie daje nie wiadomo czego, ale kto wie co teraz urbi ma pod maską
puz - 2006-10-01, 07:05
no ja tez myslalem o takim patencie, ale sasiedzi (Policja) i zaprzyjazniony diagnosta odradzili mi utrata dowodu murowana. A co do osiagow w tym tygodniu bede swoja hamowal wiec sprawdze jak to wyglada!!!
urbi - 2006-10-02, 18:43
jednoooki bandyta .... mi sie baaardzo podoba
no i z tego co slyszalem w niedziele nie tylko mi
KotSylwester - 2006-10-02, 18:59
wygląda jakbyś nie miał na światło;)
|
|