| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy mogę jezdzić po polskich drogach nieprzerejestrowaną bmw
niktun - 2006-06-30, 20:25 Temat postu: Czy mogę jezdzić po polskich drogach nieprzerejestrowaną bmw Witam
Czy mogę jezdzić po polskich drogach sprowadzonym (nie przerejestrowanym jeszcze) samochodem, w takiej oto sytuacji:
- posiadam oryginaly brieff, ale z wsteplowanym oczywiście wymeldowaniem pojazdu -stałym ;
- samochód ma aktualny TUV - do III 2008;
- aktualne do 20.07.2006 ubezpieczenie graniczne odpowiedzialności cywilnej wykupione w warcie;
- nie ma royginalnych blach, są jakieś wyklejane cyferkami "podróby".
Jeśli nie mogę się nim poruszać to co mi grozi jak mnie zatrzymają?
dzieki
pozdrawiam
Mariusz - 2006-06-30, 20:41
Jak masz ubezpieczenie i wyżej wymienione dokumenty to możesz jeździć.
A te tablice ... jakie to są te "podróby" ?
Więcej szczegółów
niktun - 2006-06-30, 21:38
gościu od którgo kupiłem auto, zakosił oryginalne niemieckie teblice
i w tym momencie są poprostu wyklejone na białym tle samoprzylepnymi literami/cyframi
oxstyle - 2006-06-30, 22:51
Tablic niestety sie moga przyczepic , znajomy mial problemy ale nie znam szczegolow dokaldnie a tak to papierty masz wporzadku i ich sie nie moga przeczepic na bank ...
el-viz - 2006-06-30, 22:56
Mariusz - 2006-06-30, 23:01
To gdzie ten poprzedni właściciel wziął te tablice ??????????????????????
Prowizorka tablic ??
A jak on dokona przestępstwa na tamtych tablicach, a Ciebie skojarzą u Ciebie w mieście ?
Będzie kaszanka ...
W takim wypadku radze nie ruszać auta ...
niktun - 2006-06-30, 23:22
| el-viz napisa³/a: | | takim autem zgodnie z polskim prawem nie można poruszać siÄ™ po drogach, ponadto tablice rejestracyjne sÄ… podrobione i możesz - jak trafisz na sÅ‚użbistÄ™- zostać ukarany za podrabianie dokumentów.mimo to dużo ludzi tak jeździ.... |
takim, tzn. z tymi blachami
a jak wydębię od niego te blachy to czy nadal nie moge jezdzić?
|
|