BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - anty spam

urbi - 2006-06-27, 10:35
Temat postu: anty spam
witam !
od daaawna mam maila urbi@op.pl i wszystko bylo do czasu az zaczela przychodzic masa spamu ! zalezy mi na tym mailu wiec postanowilem cos z tym zrobic - ALE CO ? wie ktos co mozna poradzic na ok 30 maili spamu dziennie ?

kamil.k - 2006-06-27, 10:45

30 to rzeczywiscie lekka przesada :mrgreen:

ja mam konto na interia.pl i dwa spamy dziennie to max

jak otrzymasz wiadomosc to bierzesz prawym i oznaczasz jako spam ;moze to pomoze ; ja tego nie probowalem bo niemialem takiej potrzeby ale po cos chyba jest ta funkcja

zaloz inne konto na op.pl i zobacz czy na ten inny adres tez bedzie tyle spamu przychodzic

BADYL - 2006-06-27, 11:04
Temat postu: Re: anty spam
urbi napisa³/a:
witam !
od daaawna mam maila urbi@op.pl i wszystko bylo do czasu az zaczela przychodzic masa spamu ! zalezy mi na tym mailu wiec postanowilem cos z tym zrobic - ALE CO ? wie ktos co mozna poradzic na ok 30 maili spamu dziennie ?

Urbi ja miałem tez cos podobnego - pozniej okazalo sie ze z mojej skrzynki wychodziło tysiace spamu do innych wkoncu operator mojej sieci zablokował mi IP - pisałem do operatora skrzynki i napisali mi zeby zgłosic sie do operatora sieci.

A co do spamu to jakis program chyba.

Firley - 2006-06-27, 12:09

Niestety stare konta onetu sa zalewane spamami Ja tez posiadal konto ok 3 lat i przychodzi mi ok 20 spamow dziennie juz mi sie znudzilo zaznaczanie "to jest spam" :? Nowe konta onetu sa teraz wolne od smieci ktore przychodza starym uzytkownikom Podobna sytuacja jest z o2 (tlen) Warto zalozyc konto na WP lub google - (jest juz po polsku)
duchPW - 2006-06-27, 17:05

wystarczy, że raz wysłałeś maila do jakiegoś debila i już po tobie - mi codziennie proponują udział w tajnej misji w afrykańskim kraju - nielegalne i trochę niebezpieczne, ale za to bardzo dochodowe ... chyba w końcu się skuszę ... tylko muszę uzbierać trochę kasy, bo trzeba w misję zainwestować :wink:
Scigany - 2006-06-27, 17:51

mam platne konto na home.pl i codziennie okolo 10 spamow, zaznaczam i blokuje, ale emaile przychodza za kazdym razem od sdjkhfksdahfklasjhfjklashfljkas@who.com i sjkldfhasfawufwaefhwek@on.com itd ze wszystkimi mozliwymi kombinacjami liter, mozna w nieskonczonosc zaznaczac a i tak to nic nie daje, nie mam juz sil,