BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - wyjmowanie gazu i dowod

center - 2006-02-17, 14:04
Temat postu: wyjmowanie gazu i dowod
wyjalem sobie juz jakis czas temu gaz i chcialem sie dowiedziec jak to wyglada w wydziale komunikacji..
wystarczy ze podejde z papierem i Pani mi przekresli gaz?
czy trzeba jakies badania zrobic dodatkowe??

Kujon - 2006-02-17, 14:42

robisz badanie tachniczne, przynosisz zaswiadczenie ze stacji diag. do urz miasta , 5zł za podanie + 0,50gr za kazdy zalacznik i pani ci wykresla z dowodu słowo GAZ ;)
duchPW - 2006-02-17, 15:44

ja wyjąłem i w dowodzie dalej mam - najwyżej na następnym przeglądzie powiem, że mi się popsuł i wyjąłem 8)
Marcin - 2006-02-17, 15:56

Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz??
korzuch - 2006-02-17, 17:14

yo!
Pytanie zasadnicze wstawilem sekwencje w dowód niemam wbite i na przegladzie tez bedzie sciema ze gas kaputt co mi zrobi polzei??kiedy stweirdze ze LPG wstawione 2 dni temu??
pozdro
PS robienie przeglądu z gazem to jakas lipa bo i tak sie jedzie do gazownika i podpina pod kompa i sie za to płaci

sybir - 2006-02-17, 18:30

Jak wstawiłeś instalkę lpg to nie musisz jechać na przegląd
tylko do wydz. komunikacji.
sie ma

korzuch - 2006-02-17, 19:09

yo!
PrzeglAD tez mam w dup... sztuka jakich dużo :D
pozdro

ChriS - 2006-02-17, 19:25

Niedawno wywalałem gaz i to co napisał Kujon to wszystko w tym temacie.W stacji diagnostycznej zrobili mi przegląd dodatkowy czy jakoś tak i płaciłem mniej niż za taki roczny.
A Ty Korzuch kiedyÅ› siÄ™ doigrasz :wink: :D

Menel - 2006-02-17, 19:43

korzuch, policja zabierze ci dowod.jedziesz do znajomych na stacje diagnostyczna po papier ze masz juz wymontowana instalacje,jedziesz na policje,pokazujesz swistek i oddaja ci spowrotem dowod rej. kumasz? :wink:
korzuch - 2006-02-17, 19:56

menel napisa³/a:
korzuch, policja zabierze ci dowod.jedziesz do znajomych na stacje diagnostyczna po papier ze masz juz wymontowana instalacje,jedziesz na policje,pokazujesz swistek i oddaja ci spowrotem dowod rej. kumasz? :wink:

yo!
:D :D :D
pozdro

center - 2006-02-17, 23:24

badanie techniczne takie za 100 z hakiem?? tak jak normalne badanie coroczne??
to przy okazji jak bede to kaze sobie wypisac karteczke, nie bede 2 razy placil...

Kujon - 2006-02-18, 01:31

widze ze wszyscy 5000 kombinacji wymyslają, ja podałem jak wygląda sprawa urzędowo , a co kto zrobi to juz jego sprawa , aha i przeglad robi sie dodatkowy a nie podstawowy i jest tańszy.
duchPW - 2006-02-18, 09:49

Marcin napisa³/a:
Pioter to juz zostajesz przy opcji "non lpg" czy nadal sie wachasz i testujesz??
zobaczymy - na razie dobrze mi bez ...
Menel - 2006-02-18, 13:39

Pioter_W napisa³/a:
Marcin napisa³/a:

masz racje i tak trzymaj bo przy takich cenach jakie mamy teraz to faktycznie sam sie namyslam aby nie wywalic gazowni.
benz 3.65
gaz 2.25 ( nie pisze o stacjach gazowych NO NAME pana ziutka)

jaqub - 2006-02-18, 14:41

menel napisa³/a:
Pioter_W napisa³/a:
Marcin napisa³/a:

masz racje i tak trzymaj bo przy takich cenach jakie mamy teraz to faktycznie sam sie namyslam aby nie wywalic gazowni.
benz 3.65

bo zima jest to lpg tyle kosztuje... bedzie cieplo to stanieje... ja na 100km oszczedzam na lpg 8pln... czyli na 1000km mam jedno tankowanie lpg gratis czyli +/- 300km za friko (na chwile obecna przy podanych cenach)...

duchPW - 2006-02-18, 14:48

zawsze miał tanieć i często nie taniał, a od kilku lat na pewno ani razu nie wrócił do poziomu sprzed zimy - zresztą jak wróci, to założę lpg - na razie wyjąłem tylko zwężki z dolotu - reszta siedzi
Menel - 2006-02-18, 15:44

jaqub napisa³/a:
menel napisa³/a:
Pioter_W napisa³/a:
Marcin napisa³/a:

benz 3.65

bo zima jest to lpg tyle kosztuje... bedzie cieplo to stanieje... ja na 100km oszczedzam na lpg 8pln... czyli na 1000km mam jedno tankowanie lpg gratis czyli +/- 300km za friko (na chwile obecna przy podanych cenach)...

oki jakub, wiem ze sie oszczedza i nie ukrywam ze jestem zwolennikiem gazu moze dlatego ze nie mam z nim glupich przejsc jak wiekszosc.ale jak narazie roznica jest bardzo mala miedzy benz i gazem i jak tak sie utzryma to po zimie tez wyjmuje instalacje tylko cala a nie tak jak pioter zostawil.zawsze beta lzejsza bedzie :lol: i bede mogl sie zmierzyc z beemkami 200 konnymi :mrgreen: