BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Pytanko do ludzi z Krakowa....

Pablo - 2006-01-29, 15:02
Temat postu: Pytanko do ludzi z Krakowa....
Czy zna ktos moze namiar na jakis dobry zakald w Krakowie aby sprawdzic przed zakupem e34? Chodzi mi podlaczenie do kompa, zawieszenie, silnik, blacharke itp.... ogololnie przeglad przed zakupem. Bo chcialem zrobis w serwisie BMW u chyba Misiaka w Kraku, ale co mnie bardzo zdziwilo sa w stanie tylko sprawdzic zawieszenie i podlaczy pod kompa.... Nie maja nawet urzadzonka do sprawdzania powloki lakierniczej!!! Prosze o pilna odpowiedz!! THX...
duchX - 2006-01-29, 15:18

nic ci to nie da ze sobie sprawdzisz kompa bo jesli ktos wie ze chcesz to zrobic to sobie go zresteuje zawieszenie sprawdzisz sam chyba wiesz jak sie powinno zachowywac auto na drodze (nowe bilsteiny w krakowie do 5 kosztuja 600 pln wiec nie pieniadze !! !!) pozatym na kanal mozna wjechac moge zalatwic garaz !! !! co do blachy to moge ja sprawdzic i grubosc powloki tez moge sprawdzic !! !!
jaqub - 2006-01-29, 15:23

zresetowanie kompa nic nie da sprzedajacemu bo jesli cos jest uszkodzone to i tak wyjdzie... wiec warto zrobic diagnostyke... nie wiem jak w krakowie ale np. w lublinie mozna sobie wziac do sprawdzenia auta rzeczoznawce z PZMotu... nie wiem dokladnie ile cos takiego kosztuje... mozesz podjechac np do asao bmw z takim rzeczoznawca i bmw zrobi swoje a rzeczoznawca swoje...
Piotrek - 2006-01-29, 15:24

Podpis XEONa mówi wszystko!!!

JA W TYM MIASTECZKU ROZDAJE KARTECZKI ..........JA TU JESTEM KROLIKIEM !! !!!!!!!!!!!!!!!!

Tak więc szykuj kontener w wódą i wal do Mariusza :D

duchX - 2006-01-29, 15:52

jak to zrobi w kilka minut przed testem ponownym to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze nie wyjda !! ! :) rzeczoznawca z PZM'otu bierze 100pln za napisanie kilku zdan do ubezpieczalni a za ogladniecie auta wziaol by chyba z 700 pln a wydaje mi sie ze E-34 nie kosztuje 100.000 zeby takie koszty ponosic szczegolnie ze placi kupujacy

Ja mam kolege co am kompa to jak bedziesz chcail wydac 100-150 pln na sprawdzenie co dla mnie jezt zecza niepotrzebna to zapraszam pomoge

PIOTREK ja wody nie pijam tylko beer :) i apropo kiedy sie zobaczymy na jkims piwku ?? ??

jaqub - 2006-01-29, 16:09

jak sie bawilem kompem w bylym aso bmw to po skasowaniu i odpaleniu ponownym auta od razu wyskakiwal phase sensor, lambda i cos tam... jak jakis czujnik jest padaka to od razu wyskakuje!!! a np. phase sensor (czujnik polozenia walka rozrzadu u mnie kosztowal nowka ~500pln uzywki nie moglem dostac ale ponoc chodzily po 150pln)..... zreszta poza tym najlepszym rozwiazaniem przy sprawdzaniu auta przed zakupem jest zabranie ze soba kogos znajomego kto bez emocji podejdzie do sprawy... na gieldzie w lublinie rzeczoznawca kosztuje chyba cos miedzy 100-200pln... (ale nie dam sobie reki uciac)