| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - !!!! AHTUNG WIRUS !!!!
nokerman - 2006-01-23, 12:21 Temat postu: !!!! AHTUNG WIRUS !!!! Coś takiego dzisiaj dostałem i myśle że to nie SPAM
| Cytat: | Bardzo ważne ostrzeżenie!
Proszę być niezwykle ostrożnym, korzystając szczególnie z poczty internetowej, takiej jak Walla, Yahoo, Hotmail, AOL i tak dalej.
Informację tę uzyskaliśmy dziś rano, od Microsoft i Norton. Proszę przesłać ją do każdej znajomej osoby, korzystającej z Internetu. Możecie otrzymać pozornie niegroźny email, z prezentacją PowerPoint Life is beautiful.pps
Jeśli taką wiadomość otrzymacie, nie otwierajcie jej pod żadnym pozorem i usuńcie ją natychmiast!
Jeśli otworzycie tę wiadomość, pojawi się ona na waszym ekranie z informacją:
Teraz jest już za późno, Twoje życie przestało być piękne.
Następnie stracicie wszystkie dane na waszym komputerze , a osoba, która wysłała do was tę wiadomość będzie mieć dostęp do waszej nazwy, maila i hasła.
To jest nowy wirus, który zaczął krążyć w sobotnie popołudnie.
Musimy zrobić wszystko, żeby go powstrzymać.
AOL właśnie potwierdził niebezpieczeństwo tego wirusa, antywirus Software nie jest w stanie go zniszczyć. Wirus został stworzony przez hakera, który sam siebie nazywa właścicielem życia.
Proszę zróbcie kopie tego maila dla wszystkich waszych znajomych i natychmiast go wyślijcie. Do sprawdzenia na stronie Symanteca http://www.symantec.com/a...tiful.hoax.html |
kamil.k - 2006-01-23, 15:12
takiego emaila tez wczoraj dostalem
dzisiaj cos takiego przyszlo
"Jak dostaniesz emaila pt "Biblia Zakonnikow" obojetnie od kogo nie otwieraj go. Jest to 100% wirus, który kasuje caly dysk twardy . Podaj to dalej swoim znajowmym! PILNE"
Adi - 2006-01-23, 16:49
| kamil.k napisa³/a: |
"Jak dostaniesz emaila pt "Biblia Zakonnikow" obojetnie od kogo nie otwieraj go. Jest to 100% wirus, który kasuje caly dysk twardy . Podaj to dalej swoim znajowmym! PILNE" |
To juz jakiÅ› czas krÄ…zy po sieci tzn. ta informacja.
To co napisał nokerman dostałem w piątek i dziś było o tym głośno u mnie w pracy na ten temat.
Bruner - 2006-01-23, 20:33
Czy ktorys z was zadal sobie trud zeby zajrzec na podana strone Symanteca? Jesli nie to prosze bardzo:
| Cytat: | | Symantec Security Response encourages you to ignore any messages regarding this hoax. It is harmless and is intended only to cause unwarranted concern. |
Jednym slowem to bzdura i Symantec radzi zeby to ignorowac i nie robic zamieszania, bo to nic innego jak zwykly lancuszek.
Menel - 2006-01-24, 00:49
jak zwykle popeliny ktos naslal.mam stary komputer i nigdy nie mam zadnych dziwnych maili i wirusow.
pozdro
|
|