| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Od kiedy zyje to pierwsza taka zima
Scigany - 2005-12-31, 17:55 Temat postu: Od kiedy zyje to pierwsza taka zima Zasypalo i to mocno, przynajmniej na slasku, nie wiem jak u Was, ale u mnie masakra, dzisiaj rano bylo pospolite ruszenie i chyba z 15stu chlopa odkopywalo swoje auta na parkingu, w niektorych miejscach ponad 1 metr sniegu nawialo, pare fotek zrobilem na uwiecznienie tego niecodziennego opadu sniegu.
[/img]
KORDI - 2005-12-31, 18:00
O kurcze to nieźle tam u was....
U mnie wprawdzie też juz ok.tygodnia ciągle sypie,ale w dzień topi sie i tak wkółko....
Ale u Ciebie to masakra....normalnie EPOKA LODOWCOWA.........
Sobek - 2005-12-31, 18:21
No masakra ogladalem w telewizji to tam wogole sie jezdzic normalnie nie da, ja mieszkam w malej miejscowosci ale tez niezle nasypalo
pozdrofka
Labrador - 2005-12-31, 18:42
No u mnie wyglÄ…da tak samo w Katowicach jak u Scigany
W piątek trzy razy się zakopałem wracając z pracy do domu,zresztą po drodze wszędzie korki drogi poblokowane przez Tiry.A ja wracając z pracy podjechałem do "Praktikera" i kupiłem 4 worki piasku razem 100kg żeby dociążyć tył i teraz w tym sniegu jeździ mi się lepiej .Od tego czasu jeszcze się nie zakopałem
cinek_sw - 2005-12-31, 20:25
to nieźle sypneło u was u mnie lekka zima choć mroźna
--==maly==-- - 2005-12-31, 21:40
U mnie jest to samo jak wsiadalem do beatki to odgarnlem ze 20cm sniegu drzwiami. Próbowałem wyjechać ale jedyne co mogłem to 20cm do przodu i tyle samo do tyłu samochód szura podwoziem i koniec jazdy Dobrze ze znajomi wpadną do mnie bo bym sam siedział w sylwka.
RoboCop - 2005-12-31, 22:02
dziś osiadłem na śniegu - i 1,5 godziny w 4 osoby kombinowałem , odkopywałem, paliłem raz jedną raz drugą gumę żeby się wygrzebać - no i ... udało się a pod blokiem-poprosiłem sąsiada od FULL EXTREMO MAX WYSOKI NISSAN PATROL, żeby przejechał trochę i porobił za walec śniegowy, bo nie mam siły wciąż wyciągać sąsiadów w celu wypchania na parking...
też mieszkam na Ślasku
Mariusz - 2006-01-01, 01:15
To już wiem gdzie mieszkasz Ścigany
U mnie na Sikorniku też masakra. Bez łopaty nie ma się co ruszać. Ja dodatkowo zarzuciłem łańcuchy na tył, więc myślę, że nie będzie tak źle.
Na drogach publicznych, mniej uczęszczanych nie da się przejechać. Wjedziesz, ale nie przejedziesz.
A propos. Dzisiaj, właściwie wczoraj rano byłem świadkiem takiego zdarzenia gdzie to dostawa piwa (Ford Sierra Combi) zakopała się w śniegu. Próbowali pchać we dwóch, ale nie dało rady Nagle pada hasło:"Hej ! Chłopaki ! Pomóżcie to dostaniecie po piwie !" Od razu cała melina spod monopolowego rzuciła się pomóc ... i chyba się udało dopchać auto do celu ...
Sobek - 2006-01-01, 02:47
Hehe jak za piwo to wszedzie pomoga
urbi - 2006-01-01, 05:21
a u mnie moze z 1 moze 2 cm sniegu haha
Goliat - 2006-01-01, 11:32
| urbi napisa³/a: | a u mnie moze z 1 moze 2 cm sniegu haha |
Tak samo jest u mnie dodatkowo mam od 0 do 3 stopni na + wiec juz i to co jest zniknie
Nareszcie zima jest sprawiedliwa 8) a nie zawsze nas zasypie a reszte kraju nie.
Mariusz - 2006-01-01, 15:50
Nas pokarało za te wszystkie babcie i dziadki, którzy głosowali na Kaczyńskiego ...
center - 2006-01-01, 16:33
pieknie zasypalo slask, zima taka ze ho ho...
chociaz nie wiem czy to powod do radosci, tyle tego ze ciezko cokolwiek zrobic, jezdzenie jest nie za ciekawe a chodzenie to juz w ogole kaplica...
cinek_sw - 2006-01-01, 17:06
zima może być taka biała jak u Was ale pod jednym warunkiem, że nasze służby będa przygotowane do niej jak należy, w przeciwieństwie będzie tak jak to widać na załączonych obrazkach
Mariusz - 2006-01-01, 17:23
Center, Twoja mama pewnie nieźle klnęła na tą zimę, co ?:) Bo roboty w SRD to ja współczuje w takie warunki atmosferyczne
osd - 2006-01-01, 19:18
Ehh koledzy z Gliwic narzekaja, a w centrum mieszkaja
Ja mieszkam w malej dzielnicy Gliwic, i nieszczesliwie wpadlem na pomysl zeby po szampana z kumplem pojechac , nie wiem wogle skad ten glupi pomysl. Jak potem pomyslalem i zawrocilem to zeby kilometr do domu wrocic musielismy auto z 4 razy wypychac. Po prawie godzinie przezyc juz mi sie odechcialo auta dotykac .
Mariusz - 2006-01-01, 19:28
Jak dla mnie to i tak GDDKiA powinno dostać kary za kiepską organizację. Drogi osiedlowe w ogóle nie zostały odśnieżone ...
osd - 2006-01-01, 19:36
Oni to wogle porazkowi sa.
Odsniezalem swoj chodnik i podworko od 12 do prawie 14 30.
Na chodniku obok wjazdu mialem kupki sniegu wysokosci 1.5 metra.
Ladnie odsniezylem chodnik... cala brame wjazdowa, wszystko .
I jak plog nie jezdzil caly dzien to mu sie zachcialo przejechac i wszystko mialem spowrotem na chodniku i przed brama, na zlosc chyba to robia ci kierowcy. Bo raczej droga szeroka byla, a z chodnika gdzies snieg trzeba dac, a ze troszke wystaje na jezdni, tymabrdziej ze jak sie nie odsniezy chodnika to tez mandat . Dobrze ze kamieni nie bylo jak ten plog jechal .
urbi - 2006-01-01, 22:31
noooo u mnie caly czas pada i pada
deszcz
KORDI - 2006-01-01, 22:43
U Was dalej snieg....??
Przed chwilą byłem na dworze i szok..... Z 2 godz temu było jakies 15cm śniegu,a tu patrze i gdzie niegdzie tylko leży,za to deszcz pada jak cholera....
Temperatura 3 stopnie na + ..........
Nienawidze takiej ciapy......
pudzian - 2006-01-21, 14:51
noi zima powrocila niedosc ze duzy mroz +wiatr przynajmniej umnie to snieg pada non stop od wczoraj 3razy juz dzisaj beemke odsniezalem chodznik przed domem okolo 6 jak ja kocham zime pozdr
KORDI - 2006-01-21, 16:11
U mnie to samo...(świętokrzyskie)ja zaczeło sypać wczoraj tak cały czas sypie....
W czwartek odśnieżałem podwórko 5 godz...(zrobiłem na długość podwórka "wał"wysokości ok.170cm.... )a teraz znowu trzeba odśnieżać..... mroz za to troche póścił.....
Chyba zrobie sobie kulig.....
Piotrek - 2006-01-21, 16:14
a w krakowie ciepło bez sniegu(tzn. nie sypie) godz.16 +3stopnie
Labrador - 2006-01-21, 16:30
W Katowicach ,też +3.5 stopnia i wszystko zaczyna topnieć.
Gdzie te mrozy które zapowiadali
Bruner - 2006-01-21, 16:53
| labrador napisa³/a: |
Gdzie te mrozy które zapowiadali |
Na pomorzu
blÄ…di - 2006-01-21, 17:45
no u nas w tej chwili w centrum Wawy jest -16 stopni i w dodatku tyle sniegu, że nie jestem wstanie odróżnić chodnika od jezdni. Nie ciekawie, a ponoć największy mróz ma być z niedzieli na poniedzialek, nie wiem jak to wytrzymam
Pscolka - 2006-01-21, 18:43
Wczoraj u mnie bylo -18 plus wiartrrrrrrrbbbrrrrrrrrrrr...... a ja o 6 rano na autobusik musilam wyjsc bo dwa egzaminki byly Na szczescie mam futro z kapturem i mam w d... jak wygladam.
Dzis jest tylko -12 i mozna normalnie oddychac na dworzu, za to sypneło sniegiem i jest slisko. Ciekawe czy pozamykaja szkoly i uczelnie jak bedzie tak dalej zimno
pozdrawiam
Pscolka
aniavectra - 2006-01-21, 19:56
Witam,
Dzisiaj też ma być tak zimno w Warszawie. Na początku przyszłego tygodnia również. Ogólnie to mamy przerąbane .... zawsze u nas zimno. Choć współczuję tym, którzy mieszkają w Suwałkach i ogólnie w północno - wschoniej Polsce. Tam to dopiero jest zimno.
W Wołominie tragedia.... śnieg sypie i sypie.... jest przeraźliwie zimno, drogi nie nadają się do jazdy. Marcin rano pomagał już jakiejś babce, która stanęła w poprzek ulicy, oczywiście na letnich oponach i ani do przodu ani do tyłu.... Ręce opadają. Chyba zapomniała do czego służy wsteczny. Gdzie nie spojrzeć - samochody mają problem ze zjechaniem z krzyżówek...
A co do kuligu to zachęcam, bo ja z Marcinkiem i ze znajomymi niedawno byliśmy na takowym i było suuuuperrr!!!!
Tylko uważajcie na twardy i ubity wcześniej śnieg. Można sobie buźkę uszkodzić w razie upadku....
Pozdrawiam
Mariusz - 2006-01-21, 21:51
Na śląsku na razie nic się nie dzieje 0 stopni C. Śnieg topnieje ...
KORDI - 2006-01-21, 22:34
Normalnie szok......
godz 19-suuuper w miare ciepło 0 stopni...
godz 19.50-nie wierze....patrze jeszcze raz -11!!!!
I czuć że sie zimno zrobiło.....
A kuliku w tym roku nie odpuszcze......
--==maly==-- - 2006-01-21, 23:20
Kordi masz za swoje nareszcie doszło do Ciebie powietrze z nad warszawy nie dość,że zimne to jeszcze zatrute
A taka zima ma i swoje plusy dziś jadąc do pracy objechałem sobie 3 razy dookoła jedno z większych rond w Warszawie Radosława-Babka
Menel - 2006-01-21, 23:29
hehe to maly robilismy te same slady..ja tak samo lecialem po nim bez zadnego problemu i bez strachu przed niebieskimi tak okolo 8.30. na rondzie o tej godzinie byly moze ze 3 auta lacznie z moim.rejestracja cala zawalona sniegiem wiec zero stresu...aby tak dalej.mi ten mroz nie grozny mam teraz -19.
KORDI - 2006-01-22, 00:01
| --==maly==-- napisa³/a: | Kordi masz za swoje nareszcie doszÅ‚o do Ciebie powietrze z nad warszawy nie dość,że zimne to jeszcze zatrute
A taka zima ma i swoje plusy dziś jadąc do pracy objechałem sobie 3 razy dookoła jedno z większych rond w Warszawie Radosława-Babka |
Toż tak kurde cos mnie szczypało w oczy jak wyszedłem......
A ja głupi myslałem że to mróz.......
--==maly==-- - 2006-01-22, 00:32
| menel napisa³/a: | hehe to maly robilismy te same slady..ja tak samo lecialem po nim bez zadnego problemu i bez strachu przed niebieskimi tak okolo 8.30. na rondzie o tej godzinie byly moze ze 3 auta lacznie z moim.rejestracja cala zawalona sniegiem wiec zero stresu...aby tak dalej.mi ten mroz nie grozny mam teraz -19. |
Menel jeździłeś po moich śladach ja tam byłem o 7 wtedy jeszcze nikogo nie było
Menel - 2006-01-22, 00:37
no to ladnie bo o 8.30 z 3 pasow widoczne niby byly tylko 2 wiec u ciebie o 7.00 to chyba zadnego nie bylo widac..ja tez przyczynilem sie troche do odsniezania gdyz za plug robilem
Labrador - 2006-01-22, 06:53
Mróz dotarł na Śląsk.Teraz w Katowicach o 7 rano jest - 19 stopni
Ale moja kochana bunia odpaliła odrazu.
kamil.k - 2006-01-22, 09:18
u mnie teraz jest - 27 stopni
KORDI - 2006-01-22, 12:10
Godzina 9.00- -20stopni......
Pierdo....nie wychodze dziÅ› z domu......
duchPW - 2006-01-22, 13:30
| menel napisa³/a: | no to ladnie bo o 8.30 z 3 pasow widoczne niby byly tylko 2 wiec u ciebie o 7.00 to chyba zadnego nie bylo widac..ja tez przyczynilem sie troche do odsniezania gdyz za plug robilem |
heheh - nie ma to jak dokładki pod zderzak ... ostatnio coraz więcej monstrualnych dokładek pojawia się na allegro - chyba właśnie ma to związek ze sporymi opadami śniegu
Scigany - 2006-01-23, 21:33
rano - 27 , drazkiem biegow nie szlo ruszyc, pedal sprzegla wracal po wcisnieciu z 5cio sekundowym opoznieniem, akumulator roczny zakrecil dwa razy z ledwoscia i zapalily sie kontrolki i zawyl alarm. Dzisiaj na noc akum do maxymalnego ladowania biore i pod kaloryfer stawiam
osd - 2006-01-23, 22:30
-26 i zapalil od razu
akumulator jaki jest nawet nie wiem, od kad auto kupilem tam jest, ze starosci az napisay wyblakly
henry - 2006-01-23, 23:14 Temat postu: zima........ ..............Witam !! I pomysłec ,że w latach sześćdziesiątych takie zimy mieliśmy co roku........i tunele ze sniegu..........( to wspomnienia z cyklu "Opowiesci starego zgreda")- PZDR - henry
Goliat - 2006-01-24, 15:14
Sniegu nie mam ale ma za to niska temperature.
Grubosc sniegu nie przekracza 10cm
To mi pokazywalo jak jechalem do pracy w piatek [20.01] okolo 6:50
A tyle mialem jak juz wracalem po pracy [tez 20.01] godzina okolo 15:20
A to juz jest poniedzialek [23.01] droga do pracy.
Po pracy nie wiem ile bylo bo tylko zajechalem i zostalem wyslany na urlop [nie tylko ja - wszyscy ]
A tak w ciagu dnia mam od -16 do -22 jak jest slonko oczywiscie gdy tylko zajdzie temperatura spada szybko
PS. Autko plai na dotyk nawet jak postoi pod blokiem. Rano sa fajne widoki jak ludziki z aku wychodza z domow i kazdy maske w gore i ... nie zawsze wszyscy odpala [sa nawet nowe furaki ]
|
|