BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Fajerwerki...

KORDI - 2005-12-28, 19:53
Temat postu: Fajerwerki...
Mam pytanie ...jakie fajerwerki(czyli tzw.petardy)proponujecie na sylwestra...
Opiszcie jak wybuchają i ile kosztują i jakie byscie polecili....

Dzieki.... :D

PozdrOOfki.... :D

Pawel-e30 - 2005-12-28, 19:58

Kup sobie sloik saletry (rozrób ją) i sasiadce na wycieraczce podpal :lol:

Kupuj kwadraty ktore stawiasz na ziemi i maja po kilka lub kilkanascie wystrzałów w powietrze no i największe Achtungi :lol:

center - 2005-12-28, 20:16

dokladnie, duze do rzucania, achtungi tez moga byc, ja zawsze dobrze sie bawie tymi co trzyma sie w reku i wypadaja z nich kule kolorowe, bo mozna walic po oknach, drzewach itd :)
sylwek 1 liga :)

Mariusz - 2005-12-28, 20:33

Te Achtungi to jest masakra Panowie ! Ja sam boje się je odpalić ... kiedyś mi o mało łapy nie urwało, więc trzymajcie się na baczności.
A ja, że jestem zapalonym piromanem to polecam fajerwerki firmy Jorge (www.jorge.pl) i Hanev (www.hanev.pl). Te najlepiej strzelają ... a kto ile ma kasy to tyle kupuje :) Najlepsze są wulkany i baterie (kwadraty majace po kilkanaście wystrzałów). Rakiety też są niezłe ;)
Jakby ktoś ze śląska chciał namiary na hurtownie to prosze: www.bum.bytom.pl

ChriS - 2005-12-28, 20:54

A pamiętacie,przed kilku laty była taka petarda "SZOK II" produkowana :wink: w Komorowie (w czasie przygotowań do sezonu fabryczka wyleciała w powietrze).Mam jeszcze taką jedną-zostawiłem sobie na specjalną okazję :D
BOSS - 2005-12-28, 20:54

No nie poczulem sie jak na forum samochodowym, tylko jak na jakims mlodziezowym forum. Co to za frajda podpalic petarde i ja rzucic? Ona wybuchnie i bedzie bum, i co dalej? Tyle kasy poszlo w bloto, nie dosc, że wywalanie pieniedzy to jeszcze dziecinada. Jak chcecie postrzelac - kupcie prawdziwa giwere, albo postrzelajcie z tłumików :-) .
KORDI - 2005-12-28, 20:59

Ale widzisz BOSS pomimo tego co sie mówi o właścicielach BMW my nie mamy ograniczonych umysłów....I rozmawiamy nie tylko o autach,ale jak widzisz potrafimy tez o motorach,wystroju wnetrz,i równierz o fajerwerkach..... :)

I każdy z nas lubi czasem sie powygłupiać i pobawic a sylwester to bardzo dobra okazja do tego.... :wink:

A co do strzelania z tłumików to strzelamy....najlepszym przykładem sa filmiki w naszych śmigiełkach w temacie z betką KOKO......

Pozdro....

P.S.a ja dalej czekam na każde Wasz propozycje.... :D

MrKrYH_e34 - 2005-12-28, 21:00

Dla jednego to dziecinada a dla kogos to zabawa .. ja lubie sobie postrzelac (petardami) zawsze jest jakas adrenalinka a teraz jest jakby okazja ( jak strzelac z pistoletu w sylwestra ?? ) .. czasem zdarza sie ze bedzie jakis zonk i wypali w lapie .. do dzis widac mi szwy na lapie jak mi wywalilo jakas tam petardziuche heheh pozdro
Mariusz - 2005-12-28, 21:12

BOSS napisa/a:
Jak chcecie postrzelac - kupcie prawdziwa giwere.

Co to za przyjemność ?:) Mam na codzień Wathera P-99, Glocka 17 i swojego Sig Sauera P229, ale to nie to samo co piękny błysk i flesz fajerwerek ;)

Ps.
Dostałem od kolegi z AT dym militarny w proszku :) Po odpaleniu 3 minuty ostrego dymu :)

korzuch - 2005-12-28, 21:53

yo!
Kiedys kupowalem pterady od szweji z woja niebyły tanie i były wielkosci puszki po piwie opisze efekt JEB BŁYSK pełno dymu i nim doszedłem do siebie to w uszach brzęczało z 10 minut i o łunie na niebie nie wspomne i podmuchu i to były piekne czasy :D ma ktos takie na sprzedaż? :D
pozdro

Bruner - 2005-12-29, 00:03

Te o ktorych mowi korzuch sa pierwsza klasa, achtung przy tym to pikus, brzmi to jak wystrzal z armaty :) Ojciec kiedys takie 2 dostal i po odpaleniu sasiad z 1 pietra przyszedl ze mu denko od tej puszki szybe zdemolowalo :)
Piotrek - 2005-12-29, 00:10

ja tam wole postrzelać w łózku z kobietą :D
urbi - 2005-12-29, 00:51

Piotrek napisa/a:

a ty to w ogole jakis dziwny jestes :D

mialem kiedys cos takiego jak pisal Korzuch ... jak jeblo to ino ros wszystko zadzwonilo ... a knot to mialo taki gruuuby i spiralny .. kosior :twisted:

KORDI - 2005-12-29, 01:32

Piotrek napisa/a:

No popatrz Piotrek...strzelasz,strzelasz a tu ciągle niewypały....... :lol: :lol: :lol: :lol:

Pawel-e30 - 2005-12-29, 07:16

KORDI napisa/a:
Piotrek napisa/a:

No popatrz Piotrek...strzelasz,strzelasz a tu ciągle niewypały....... :lol: :lol: :lol: :lol:

uahahahahahahahaaaaaaa :lol:
Piotrek nie dajesz rady?? :lol: :lol: :lol:

duchPW - 2005-12-29, 10:37

chłopaki opisywali działanie fajerwerków - napisz Piotrek co miałeś na myśli i czy przed strzelaniem musisz zażyć grochówkę lub coś co wzmaga strzały.... czy potrafisz tak na zawołanie :wink: :?:

P.S.
a co kobieta na to?

cinek_sw - 2005-12-29, 10:46

przed strzałem o zjedzeniu grochówki to proponuje założyć kalesony "Anty Duży Jaś" bo ja kiedyś strzeliłem bez kaleson i stojącemu za mną kumplowi wywaliło "jedynki" :D
Bajka - 2005-12-29, 11:03

Rafał jest troszkę piromanem (część z was pewnie pamięta jak latał z palnikiem gazowym w Toruniu i ział ogniem) i nawet wczoraj bawił się petardami, nawet nic nie zniszczył, natomiast w Wigilię zrzucal petardy z drugiego piętra, gdy na dole stał nasz kolega... (nic nikomu się nie stało, no może tylko połowa osiedla słyszała krzyki jednego pana, któy akurat szedł chodnikiem :wink: )

a co do strzelania, to jak sami wiecie i widzicie, strzela Rafał i strzela i nic mu z tego nie przychodzi (podobnie jak Piotrkowi) :lol: :lol:

Mariusz - 2005-12-29, 16:32

I jak tam Panowie ? Macie już jakieś fajerwerki ?;-)
Ja korzystając z tego, że mam wolne i jest ogólnie spokój wybrałem się do kilku sklepów. Najpierw TESCO, gdzie odziwo spotkałem dużo materiałów pirotechnicznych z firmy Jorge. Zakupiłem komplet rakietek dużych i małych. Do tego rzymskie ognie (dwie sztuki), wulkan i dwie wyrzutnie. Razem wydałem 80zł. Byłem też w Lidlu, ale tam nic ciekawego nie było. Wziąłem 3 wulkaniki za 2,99 ;-) Miałem jechać do hurtowni do Bytomia, ale swierdziłem, że nie opłaca się. Skoro już mam to nie będę kombinować :)

Mc - 2005-12-29, 22:58

Ludziska ! Szkoda, ze nie zajrzalem wczesniej na forum... U mnie w hurtowni mam od cholery fajerwerkow... achtungi, mozdzierze, wyrzutnie, baczki itp. Co tylko zapragniecie !
Jesli chcecie to zapraszam do siebie do hurtowni. Ceny u mnie sa o polowe nizsze niz w hipermarketach.
Ja sam nabralem tyle fajerwerkow, ze bede je odpalal chyba do godz 4:00 :)
Najwieksza mam 25 strzalowa, ktora rozswietla cala okolice i robi tyle huku ze glowa mala.
Ale powaznie, dajcie znac jak chcecie... puszcze to po nizszych cenach, bo nie chce zeby mi to zostalo.
Przykladowe ceny: Zimne ognie (paczka 25 szt) - 0,50 zl
Achtung (paczka 6 szt) - 6 zl
Stroboscope (paczka 6 szt) - 2,10 zl
Najdrozsza byla (bo juz ich nie ma :) ): 100 strzalow, rozne kombinacje za 180 zl.

Zreszta jak ktos przejezdza przez Piaseczno w okolicach godz. 17:00, to powinien nas zauwazyc, bo od dwooch tygodni, dzien w dzien walimy z petard na fajrant :) :):) Jest glosno, jasno i... swiatecznie.
Ciekaw jestem kiedy ktos wpadnie do nas dowalic nam kare, poniewaz nad nasza hurtownia znajduje sie kanal powietrzny, ktorym samoloty podchodza do ladowania na Okeciu...

Pare osob juz wpadlo tak z ulicy, bo widzieli jak poprzedniego dnia walilismy na fajrant...

kontakt na kom.