BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Aranżacja wnetrz - salon z aneksem kuchennym

Domel - 2005-12-28, 10:51
Temat postu: Aranżacja wnetrz - salon z aneksem kuchennym
Witam serdecznie,

Może niedługo uda mi się przeprowadzić i zamieszkac z dziewczyną.
Mieszkanko ciasne ale własne :D
I tu mam prośbę. Poszukuje zdjęć i projektów aranżacji salonu z aneksem kuchennym.
Sypialnie planuje osobno.
Może ktoś z Was posiada jakieś foty lub Wasi znajomi maja podobne rozwiązanie w mieszkaniu.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc i pomysły.

Pozdrawiam
Dominik

korzuch - 2005-12-28, 11:01

yo!
Sam chcesz robic?to odradzam bo robilismy z bracholem i wyszło tylko 600 pln taniej ale za to roboty max :!: polecam pielgrzymke do ikeii i dobirze sobie jeden system i poskładaj do kupy i bedzie rewelka
pozdro

Domel - 2005-12-28, 11:15

Planuje robić sam. Ewentualnie z pomocą ojca i teścia :)
Ale na razie wszystko to tylko plany.
Najwczesniej bede mógł co kolwiek zacząć na przełomie maja i czerwca.

Prezes_ - 2005-12-28, 11:42

ja tu wywęszyłem parapetówę w Poznaniu :twisted: :twisted: :D
korzuch - 2005-12-28, 12:06

prezes_ napisa³/a:
ja tu wywęszyłem parapetówę w Poznaniu :twisted: :twisted: :D

yo!
Lech broncof :D
pozdro
PS pamietam jak składalismy te meble do kupy to była masakra na początek idz do sklepu z blatami roboczymi do kuchni i weź próbki blatów i dobierz kolor bedziesz wiedział na czym stoisz bo to ma sie jakos komponowac

Piotrek - 2005-12-28, 15:21

Panowie czytajcie uwaznie i ze zrozumieniem :) chce zdjęcia , rozwiązania ogólnie jakies pomysły na urządzenie ... a nie ze bedzie sam meble składał , przynajmniej mnie sie tak wydaje...

sÄ… takie gazety np. moje mieszkanie i inne znajdziesz je na pewno w empikach

wiem bo jestem na tym samym etapie co Ty :D

Domel - 2005-12-29, 07:47

Piotrek, dokładnie o to mi chodzi. Poszukuje ciekawych rozwiązań aby to miało ręce i nogi.
Mam na to troche czasu ale chciałbym juz teraz miec jakies konkretne rozwiązanie.
Pozdro

Bajka - 2005-12-29, 10:13

To i ja się jeszcze podłączę... Jakbyście gdzieś w tych gazetach natrafili na projekt kuchni z kuchnią węglową, to mi podeślijcie!!!
MrKrYH_e34 - 2005-12-29, 11:13

Bajeczko znam takowego "zduna" czyli pana co robi takowe kuchnie .. jak cos to moge Ci na niego namiary zalatwic .. mi piec kaflowy wywalil za 600 zl
Domel a Ty jak bedziesz robil scianke dzialowa czy blat ktory bedzie dzielil pokoj a kuchnie to pieknie to wyglada z luxferow .. tych przezroczystych pustaczkow .. extra efekt pozdrawiam

Domel - 2005-12-29, 11:55

MrKrYH Myśle nad ścanką działową z płyt kartonowo-gipsowych i w to wstawic kilka luksferów.
Cała ścanka z luksferów wyjdzie kupe kasy. Patrzyłem już w necie.
Mam dużo pomysłów ale pieniądze mnie ograniczją :(

Bajka - 2005-12-29, 12:22

MrKrYH_e34 napisa³/a:
Bajeczko znam takowego "zduna" czyli pana co robi takowe kuchnie .. jak cos to moge Ci na niego namiary zalatwic .. mi piec kaflowy wywalil za 600 zl

Dzięki Przemas, aczkolwiek ja się zastanawiam nad taką już gotową kuchnią, ktorą tylko trzeba postawić na odpowiednim miejscu, tylko, że ja właśnie mam problem jak zagospodarować całą kuchnię... jest strasznie nieustawna no i jeszcze ta kuchnia węglowa nieco komplikuje sprawę, bo narzuca jakiś tam styl...

rogaś318 - 2005-12-29, 16:03

u mnie zrobilismy tak ze na kuchnie weglowa nalozylismy po prostu blat kuchenny a w nim plyte z palnikami gazowymi. calosc jest tak zrobiona ze mozna w razie czego (zajebisce wysokich cen gazu lub jakby nas tak zawialo sniegiem ze nawet ciagnikiem nie daloby sie jezdzic) mozna zdjac ten blat i normalnie gotowac na tej weglowej. jeszcze jedna fajna rzecz to to ze caly popiol z tej kuchni weglowej laduje w piwnicy w kotlowni przy popielniku z pieca :D
Bruner - 2005-12-29, 17:06

Moze salon razem z kuchnia fajnie wyglada i zdaje egzamin kiedy jadasz na miescie, a kuchnia sluzy Ci jedynie do robienia sniadania i odgrzania czegos szybko w mikrofalowce. W innym wypadku w salonie masz ciagle zapachy z kuchni, nie zawsze przyjemne, o oblepieniu wszystkiego tluszczem z parujacych garow nie wspominam. Nie zamkniesz juz drzwi do kuchni kiedy smazy sie cebula, gotuje bigos itp :wink:
MrKrYH_e34 - 2005-12-29, 17:09

najtanszy luxfer 5 zl z groszami u mnie w miescie .. jest to bialy lub Biala chmurka taki lekko falowany .. polecam niebieskie czy zielone ale one ok 20 zl .. masz racje bloczki gipsowe i pasuje ;) Jak robisz taki anex to proponowalbym jakis suficik podwieszany nad kuchnia lekkie obnizenie sufitu i halogeniki na 220v podlaczone do sciemniaczo-wlacznika .. sciemniacz taki kosztuje ok 60 zl lampki od 3 do 30 zl szt .. jesli to wszystko polaczysz to daje tak uroczy nastroj ze masakra .. NIe masz co oszczedzac bo nie robisz tego na rok czy dwa..
a co do kuchni to mi koles bedzie stawial takÄ… z kafli starÄ… .. dlatego taka kuchnia bo ona i ogrzewa pomieszczenie i jest funkcjonalna, a Ty rogas podsunoles mi bardzo dobry pomysl z Tymi palnikami w tej plycie tez musze o tym pomyslec :)

rogaś318 - 2005-12-29, 18:39

8) to opmysł mamy byl 8)
Bajka - 2005-12-29, 23:25

a mi nie zależy na ogrzewaniu ta kuchnią czegokolwiek, tak jak jest Rogaś u ciebie, to po prostu troszkę taki kaprys... ma ta kuchnia służyć kilka razy w roku do suszenia grzybów.... chodzi mi tylko o to, żeby ładnie się komponowała z resztą, czyli nie mam pojęcia jakie zrobić ściany, jakie szafki itd... dlatego szukam projektu... póki co nie mam ochoty wydawać pieniędzy na profesjonalny projekt, więc jest to takie troszkę druciarstwo :wink: mam póki co terkaotę na podłogę
tÄ… http://www.opocznosa.com....&ProduktID=4143
albo tą http://www.opocznosa.com....&ProduktID=4146 do tego wokół dwóch kafelków chcę tą listwę http://www.opocznosa.com....&ProduktID=4139 a co zrobić dalej to już nie mam zielonego pojęcia...

Domel - 2005-12-30, 08:18

MrKrYH_e34 napisa³/a:
.. NIe masz co oszczedzac bo nie robisz tego na rok czy dwa..

No właśnie tak nie do końca. Mamy juz dość duży dom w stanie surowym ale na wykończenie tego potrzeba dużooooo więcej pieniedzy niż na remont mieszkania. Mieszkanie od ponad 10 lat jest wynajmowane, więc można sobie łatwo wyobrazić jak tam wygląda.
Dlatego chciałbym na razie odnowic mieszkanko jak najmniejszym kosztem a poźniej powoli kończyć dom.
Dlatego interesuje mnie rozwiÄ…zanei tanie lecz funkcjonale.

Obnizone sufity, halogeny itp jak nabardziej ale pewnie już w domu.

Szczęśliwego nowego roku !! !

MrKrYH_e34 - 2005-12-30, 17:24

Hmm no masz racje nie chodzilo mi o mega wydawanie kasy w niewiadomo co ... ale wiesz nie robisz czego na rok .. mozna czasem zrobic cos ladnego i niedrogiego .. pokazalbym jak przez tok odmienilem swoj domek na dzialce to byscie nie uwiezyli !! ! ale nie potrafie wklejac fotek hehehe ;P
Bajka mozna polaczyc tak pieknie nowe style z piecem kaflowym ze poezja .. tylko ze jak chcesz jakies na maxa wypasione kafle do pieca to musisz zaplacic od 8 do 40 zl za sztuke !! ! na piec potrzeba ok 120 kafli ..i do tego mnustwo cegly szamotowej ;) wiec to jest mega koszt .. liczony na wysiace .. latwiej kupic piec ktory juz stoi i go rozebrac i postawic od nova .. ehhh dlugo by to opisywac pozdro

rogaś318 - 2005-12-30, 17:34

proponuje tez drewniana podloge

oczywiscie tam gdzie to jest mozliwe, ale nie taki tam parkiet tylko porzadne deski :)

w ogole to poza drewnem i kamieniem (marmur lub granit) nie powinno byc innych materialow na podlogi:)

Prezes_ - 2005-12-30, 17:50

rogaÅ›318 napisa³/a:
proponuje tez drewniana podloge

oczywiscie tam gdzie to jest mozliwe, ale nie taki tam parkiet tylko porzadne deski :)

w ogole to poza drewnem i kamieniem (marmur lub granit) nie powinno byc innych materialow na podlogi:)

dokładnie!!
my w tym roku w nowym domu zrobiliśmy drewno I gatunku i zabejcowaliśmy je... wyszło poprostu zachwycająco, pięknie...

rogaś318 - 2005-12-30, 17:58

NO!

u mnie w duzym pokoju mam deski na skos po katem 45 stopni. wyszlo cudnie bo optycznie powieksza pokoj. tylko ze najdluzsze musialy miec cos pod 8 metrow ale efekt jest naprawde swietny..

Domel - 2006-01-06, 08:03

MrKrYH_e34 napisa³/a:
ale nie potrafie wklejac fotek hehehe ;P

MrKrYH tu masz stronke która bardzo ułatwia wstawianie fotek: IMAGESHACK

:)

Kosa - 2006-01-06, 08:58

MrKrYH_e34 napisa³/a:
...Domel a Ty jak bedziesz robil scianke dzialowa czy blat ktory bedzie dzielil pokoj a kuchnie to pieknie to wyglada z luxferow .. tych przezroczystych pustaczkow .. extra efekt pozdrawiam

Właśne w tn sposób mam przedzieloną kuchnię , malutka ale efekt rewelka !!

pozdro

MrKrYH_e34 - 2006-01-06, 09:40

a wiec potestuje i zobacze czy zamieszcze jakies foto .. moja dzialka po kupnie czyli maj 2004 w tym miejscy stoi teraz piec

http://img367.imageshack....p91300332wc.jpg
tak wyglada teraz
http://img356.imageshack....pa1500075wj.jpg

tak wygladala kuchno lazienka jak to kupilem no coment
http://img207.imageshack....pb2800176vh.jpg
teraz jest postawiona scianka i jest kibel i mala kuchanka oddzielnie mniejwiecej wyglada to tak http://img207.imageshack....p80800815li.jpg

tak wyglada po calosci szopka ;)
http://img219.imageshack....p30600061yy.jpg
http://img219.imageshack....p80801147ee.jpg
szopka nie szopka ale swoje 4 katy mam hehehe ale jakie tam balety odchodza ....

bogumił - 2006-01-06, 23:05

Domel prześlij mi wymiary pomieszczenia(rys widoku z góry ujęcie wody ,gazu), to spróbuję coś tak zaprojektowac żeby było tanio i ładnie- zajmuję się tym nacodzień- co mi tam moze nie stracę..hehe.To tylko moja propozycja nie musisz z tego korzystać.A i opisz mi jakieś wstępne wymagania co do materiałów ,kolorystyki, i światła.
Domel - 2006-01-09, 12:02

bogumił, wielkie dzięki. Znajde chwilke to narysuje co i jak wygląda i prześle.
Wielkie dzięki :) )