| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Opłata recyklingowa - od 1.01.2006
yoshi - 2005-12-27, 15:38 Temat postu: Opłata recyklingowa - od 1.01.2006 Witam.
Czesc z was pewnie chce kupic beemke po nowym roku ale okazuje sie ze ma wejsc oplata recyklingowa w wysokosci 500zl przy rejestracji pojazdu.
Dzis po rozmowie z pania naczelnik wydzialu komunikacji warszawa bailoleka dowiedzialem sie ze nie ma jeszcze interpretacji przepisow jak to ma wygladac, na dzien dzisiejszy oplata maja byc oblozeni przedsiebiorcy, ktorzy sprowadzaja ponad 1000szt aut rocznie,a nie drobni ciulacze czyli my
Ale to nie koniec, oficialnie bedzie wiadomo 2. stycznia 2006, wiec czekamy co i jak
P.S. Ja czekam tez, jak mi wprowadza podatek recyklingowy to sprzedaje moja E30 316 '90 bo mi sie to nie oplaca, albo rozbiore na czesci
BADYL - 2005-12-27, 15:50
Dlatego ja przerejestrowałem teraz auto,500 przy rejestarcji do tego podatek ekologiczny zamiast akcyzy i jeszcze zeby było miło OC + 50 % za auto powyzje 8 lat.
Kocham nasz narzad tzn rzad.
yoshi - 2005-12-27, 15:52
ale z tym recyklingiem to jeszcze nic pewnego
BADYL - 2005-12-27, 16:22
| yoshi napisa³/a: | ale z tym recyklingiem to jeszcze nic pewnego |
Jak wszystkie dokumety juz leza w wydziale komunikacji bynajmniej moim bo sie pytałem w piatek.
el-viz - 2005-12-27, 16:35
korzuch - 2005-12-27, 17:29
yo!
Ciulacze też zabulą 500 pln i jest to pewne
pozdro
BADYL - 2005-12-27, 17:43
| el-viz napisa³/a: | | kirek napisa³/a: | Dlatego ja przerejestrowaÅ‚em teraz auto,500 przy rejestarcji do tego podatek ekologiczny zamiast akcyzy i jeszcze zeby byÅ‚o miÅ‚o OC + 50 % za auto powyzje 8 lat.
Kocham nasz narzad tzn rzad. |
ale dlaczego "przerejestrowałem"? przecież opłata dotyczyć będzie pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy w kraju. |
Bo moja to własnie pierwsza rejestarcja - nie wiecie ze auta zmieniam jak rekawiczki.
korzuch - 2005-12-27, 17:52
| kirek napisa³/a: | | el-viz napisa³/a: | | kirek napisa³/a: | Dlatego ja przerejestrowaÅ‚em teraz auto,500 przy rejestarcji do tego podatek ekologiczny zamiast akcyzy i jeszcze zeby byÅ‚o miÅ‚o OC + 50 % za auto powyzje 8 lat.
Kocham nasz narzad tzn rzad. |
ale dlaczego "przerejestrowałem"? przecież opłata dotyczyć będzie pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy w kraju. |
Bo moja to własnie pierwsza rejestarcja - nie wiecie ze auta zmieniam jak rekawiczki. |
yo!
Chyba chodzi o durexy lub unimile jak tak to witaj w klubie
pozdro
Melis - 2005-12-27, 23:00
| korzuch napisa³/a: |
yo!
pozdro |
... Mr. Korzuch chce chyba założyć nową podgrupę Lans Squad...
"LANS USZCZELKA PARTY SQUAD"...
ale to jak lizać cukierka przez papierek
POZDRO!!!
korzuch - 2005-12-28, 07:26
| Melis napisa³/a: | | korzuch napisa³/a: |
yo!
pozdro |
... Mr. Korzuch chce chyba założyć nową podgrupę Lans Squad...
"LANS USZCZELKA PARTY SQUAD"...
ale to jak lizać cukierka przez papierek
POZDRO!!! |
yo!
Chyba nigdy nie byłes w agencji lub na divach szkoda ze niemasz dostępu do garsoniery wtedy bys napisał cos o lodach
pozdro
PS i nie mister tylko von korzuch lub fołn korzuch poniewaz posiadam majątek ziemski o wielkosci 10 arów + szopa bez dachu ( areał nieuprawiany )
yoshi - 2005-12-28, 09:57
fołn Korzuch ale tera garsoniera jest płatna
sorry za OT
Melis - 2005-12-28, 10:01
| korzuch napisa³/a: |
yo!
Chyba nigdy nie byłes w agencji lub na divach szkoda ze niemasz dostępu do garsoniery wtedy bys napisał cos o lodach
pozdro
PS i nie mister tylko von korzuch lub fołn korzuch poniewaz posiadam majątek ziemski o wielkosci 10 arów + szopa bez dachu ( areał nieuprawiany ) |
... zawsze jest pora na lody... nie koral
cinek_sw - 2005-12-28, 13:50
panowie wracamy do tematu do tematu
Yatzek - 2005-12-28, 14:45
ta opłata juz jest pewna !!!!!!!!!:( qrw........ i złodzije !!500w gratisie........ liczy sie dzień rejestracji a nie przywieziania bo to tez wazne !
casus maximus - 2006-03-19, 10:12
czy jezeli kupilem samochod w tamtym roku a sprowdzilem w tym roku to zaplace oplate recyclingowa czy jednak nie? liczy sie data zakupu czy sprowadzenia, czy tez moze rejestracji???
Arczi e30 - 2006-03-19, 12:09
| Yatzek napisa³/a: | ta opÅ‚ata juz jest pewna !!!!!!!!!:( qrw........ i zÅ‚odzije !!500w gratisie........ liczy sie dzieÅ„ rejestracji a nie przywieziania bo to tez wazne ! |
casus maximus liczy sie dzień rejestracji przeciez masz napisane
casus maximus - 2006-03-19, 12:14
wiem co bylo napisane....ale od dwoch osob slyszalem tez ze data zakupu auta....
slawo - 2006-03-19, 12:28
liczy sie data zakupu, oczywiscie jesli opaciles juz akcyze i tylko nie rejetsrowales go.
sarna1 - 2006-03-19, 12:40
potwierdzam - rejestrowalismy golfa kupionego w tamtym roku 2 tygodnie temu - nie placilismy oplaty tylko za ksiazke a teraz kur....a 75 pln Idzie sie zalamac .
casus maximus - 2006-03-19, 12:43
hihiihih...akcyza oplacona....hihiih...500 zl w kieszeni...byc moze tez bedzie ok 470 zl nastepne w kieszeni....tylko musze poczekac do 15.04...wtedy karta pojazdu bedzie kosztowac juz ponad 70 zl...ale ta data to wg "Faktu"
Yatzek - 2006-03-19, 16:26
| casus maximus napisa³/a: | | czy jezeli kupilem samochod w tamtym roku a sprowdzilem w tym roku to zaplace oplate recyclingowa czy jednak nie? liczy sie data zakupu czy sprowadzenia, czy tez moze rejestracji??? |
dokladniej czytaj DZIEŃ rejestracji ! no nieeeeeepechhh
a niewiem jakim sposobem bo w krk to by ci napewno nieprzeszło !!
viktor - 2006-03-19, 19:43
| Yatzek napisa³/a: | | casus maximus napisa³/a: | | czy jezeli kupilem samochod w tamtym roku a sprowdzilem w tym roku to zaplace oplate recyclingowa czy jednak nie? liczy sie data zakupu czy sprowadzenia, czy tez moze rejestracji??? |
dokladniej czytaj DZIEŃ rejestracji ! no nieeeeeepechhh
a niewiem jakim sposobem bo w krk to by ci napewno nieprzeszło !! |
no co do opłaty recyklingowej to laska w wydziale komunikacji powiedziała mi ze liczy się data zakupu / inaczej data umowy z gosciem z zagranicy/
|
|