BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Kupno E34....problem...

KORDI - 2005-11-23, 00:06
Temat postu: Kupno E34....problem...
Witam...!!

Mam problem taki jak w temacie....a mianowicie....
Znalazłem niedawno bardzo ładne E34 2.5 24V za nieduże pieniądze... (tak mi sie wydaje)...

Autko,widać że jest świeżo malowane(niebieski metalik-ładny)ma fajną glebe -80i-60,skóre,klime elektyke,alumki...a ceni ją koleś w komisie na 9tys..... :D
Na początku sie napaliłem(konkretnie mój ojciec)ale zaczołem sie zastanawiać czy czasem z autkiem nie jest coś nie tak.... :?

I tu kieruje prośbe do Was.....na co zwrócić uwage przy E34....na co uważać...co w nich lubi sie psuć,i jakie ukryte wady może posiadać....
Ogólnie chyba wiecie o co chodzi.....

Z góry DZIĘKUJE za wszystkie sugestie i rady.... :D

Pawel-e30 - 2005-11-23, 00:14

Zacznij od vin-u :wink:
KORDI - 2005-11-23, 00:24

Pawel-E30 napisa³/a:
Zacznij od vin-u :wink:

Chodzi chyba o przeglÄ…d....
To od razu odpowiadam...ma....
auto jeżdziło w polsce bo ma polskie blachy tylko właśnie nie z mojej okolicy...... :?
JakieÅ› na E......

Jutro sprawdze jakie.....

Pawel-e30 - 2005-11-23, 01:13

nie od przeglądu a od sprawdzenia numeru vin czyli numeró nadwozia
W poradniku technicznym na forum znajdziesz link do sprawdzacia tego numeru vin :wink:

Menel - 2005-11-23, 01:40

a napewno chcesz taki damski kolor? nie wiem o jaki niebieski ci chodzi?
poza tym komis zawsze przycina wiec szukaj z ogloszen.
byl juz temat szukania e34 wiec poszukaj na forum...(nawet nie dawno)
wspomne tylko o gazie.czy bedziesz mial zawsze na benzyne czy raczej myslisz o gazie bo jak tak to zobacz ile taka instalacja kosztuje do plastkowego kolektora 8)

MrKrYH_e34 - 2005-11-23, 07:16

Napewno nie patrz na stan licznika bo kazdy z nasz wie ze mozna nad tym popracowac i nie patrz na ksiazke serw bo to tez mozna za nieduza kase qpic .. Jesli ma ksiazke serw wypisana jednym i tym samym dlugopisem przez 14 lat istnienia auta to sam wiesz ze to jakis walek .. Jesli byla tluczona w polsce na jakichs alumkach czy szerokich kapciach to wazne bedzie obadac zawieszenie najlepiej gdzies w stacjii kontroli !! na kanale zobacz czy gumy na ktorych trzyma sie tylni most nie zapadly sie do srodka bo wymiana tego jest qrewsko droga .. to bylo zawieszenie, a zewnatrz to zalatw sobie jakiegos lakiernika i on Ci powie co nie halo .. Silnik najlepiej wjedz na komputer i wez mechaniora to sie wyjasni.. oczywiscie nie ma czlowieka ktory podejdzie do auta i powie co sie z nim dzialo przez iles lat .. Powodzenia przy zaqpie ;)
J E L I T O - 2005-11-23, 07:59

Cytat:
a napewno chcesz taki damski kolor?

Tylko nie damski... :/

SmasherE30 - 2005-11-23, 10:58

Piotruś, Ty wiesz ... jak to nie miało rozpórki to się przyjrzyj kielichom, a jeśli było malowane to warto by było gdybyś po prostu pojechał na pomiar płyty podłogowej :roll:
KORDI - 2005-11-23, 13:16

Więc...dzięki za rady....
I pokolei....
Menel powiem Ci że też średnio mi sie podobają Betki w takim kolorze...ale ten jest jakiś taki....no po prostu suuper wygląda....I mimo że nie czarna to dość agresywnie wygląda...

Gaz już ma...podobno od niedawna...

Paweł jakbyś mógł mi podrzucić link z tematem o vin-e bo nie moge znaleźć... :?

Przemuś dzięki za informacje o gumie pod mostem :!: Napewno zwróce na to uwage...

Jelito nie bulwersuj sie Twoja też bardzo ładnie wygląda i nie wygląda na kobiecą.... :wink:

Smasher o co chodzi z tymi kielichami.....??
A propo podłogi to myślisz że mogła byc aż tak walona...??
Opylało by sie komuś naprawiać...hmmm....sam już nie wiem...ale sprawdze... :D

Dzięki za wszystkie uwagi.. :D
Jakby ktoś coś jeszcz wiedział to prosze piszcie bo bardzo mam na nią smaczka,ale nie chce kupić zonka.... :?

P.S.Mam na imie Paweł nie Piotrek..... :wink: :D

cinek_sw - 2005-11-23, 14:38

nawet chyba wiem o kórym aucie mówisz,chyba gdzieś było już w jakims temacie, taki ostry-niebieski kolorek, zapodaj fotki 8)
BADYL - 2005-11-23, 14:48

Sprawdz po pierwsze wszystkie szyby z którego roku sa i czy sa oryginalne BMW,spenetruj cały bagaznik w poszukiwaniu spawów oraz jakis dziwnych odcieni lakieru,pod spodem oczywiscie podłuznice gdzie było cos spawane (da sie to gołym okiem sprawdzic),pod maska poduznice to samo,silnik jak to 24v - moze brzeczec przy komorze silnika a dokładnie vanos (standart w 24v z vanosem),malowana - nic innego tylko sprytne urzadzenie do pomiaru grubosci lakieru - zapytaj sie jakiegos lakiernika jakie sa normy.To chyba wszystko co pamietam.
KORDI - 2005-11-23, 17:37

Fotek nie mam.....auto stoi w komisie od niecałego tygodnie.....i nie jest z mojego województwa..Dlatego wydaje mi sie to podejrzane...

Bagażnik już z grubsza oglądałem....w tym samym koloże,wydaje sie być wporządku w środku...jedyne co jest w bagażniku to dziury w blasze oddzielącej kabine(na duże głośniki...)

Zasatanawiam sie czy przód nie był bity bo wydaje mi sie(jak oglądałem)że przedni pos jest nowy,nera też wygląda na nową,zderzak też nawet na samiutkim dole(a z przodu ma -80,to troche dziwne że nigdzie nigdy nie zawadził,zważając że po fotelu kierowcy można wnioskować że dożo było nią jeżdzone... :idea: )lampy też jak nówki łącznie z chromowanymi obwódkami.....

Kirek a powiedz coś więcej a propo silnika....bo z tym u mnie licho.... :?

Marcin ta betka nie tyle że ostry odcień ma co taki soczysty błękitny...