| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - snieeeeeeeeg !!!!!!
urbi - 2005-11-21, 23:52 Temat postu: snieeeeeeeeg !!!!!! ja bez zimowek ale wyjechalem !!!!!!
godz 22:11 - wsiadam do mojego bolidu ... pale. ... grzeje bo pizdziawka jak na biegunie ... ruszam ... kurde co jest .... no jedzie ... ... jade na pierwszy lepszy market i WIO !!!!!!!!!! wrum wrum wrum boooki szszszsz wrum aaaaaaa cudnie .... i tak sobie smigam po miescie ... do domu wygonila mnie ... REZERWA
i tak bylo super nauczylem sie napewno paru rzeczy o ktorych wczesniej nie mialem pojecia ... boki jako takie nawet wychodzily - jestem zadowolony
a jak tam u was ?
SmasherE30 - 2005-11-21, 23:59
jak nie masz szpery to pamiętaj nie gazuj przy jeździe na wprost i nie przepinaj biegów bo ja Ci majtnie to będzie tak jak ze mną
a wszelkie parkingi polecam ... póki jeszcze przymrozek tego nie wział na dobre i można oponami asfalt odgrzebać ... to przyczepność będzie dobra i nic tylko siebawić
pozdro
VinCent318iS - 2005-11-22, 00:00
NO u mnie spoxik dziś się troshki spieszyłem i pare razy poleciałem boczkiem lekkim hehe ale wszystko podkontrola bo to w ruchu miejskim a zimówki mam do wymiany więc wiecie troshki ponosi hehe ogólnie zaczynam się przyzwyczajać do częstych uślizgów.
urbi - 2005-11-22, 00:12
| SmasherE30 napisa/a: | jak nie masz szpery to pamiętaj nie gazuj przy jeździe na wprost i nie przepinaj biegów bo ja Ci majtnie to będzie tak jak ze mną
a wszelkie parkingi polecam ... póki jeszcze przymrozek tego nie wział na dobre i można oponami asfalt odgrzebać ... to przyczepność będzie dobra i nic tylko siebawić
pozdro |
to u was jakos inaczej bo u mnie to jest SZKLANKA !!!!!!!!!!!!!!
jeszdzic si enie da
faktycznie efekt przy zmianie biegu jest fajny
zamiata tylkiem na lewo i prawo - nie wiem jak wy ale ja juz to pokochalem
KORDI - 2005-11-22, 00:53
Ale chłopaki nie przesadzać....U mnie też pierwszy śnieżek sie pojawił i kumpel tak sie cieszył że ok godz 21 wyciągałem go z rowu bo na dachu leżał.......
Ale że wariat...postawiliśmy na koła zdrapał ziemie i trawe,odpalił i dalej bok.....
pudzian - 2005-11-22, 06:48
ja tez wczoraj troche pozamiatalem zaczynam kochac zime wiecej snieguuuu zmawiammm
Piotrek E-30 - 2005-11-22, 10:31
U mnie było tak.. wychodzimy z chłopakami z uczelnie patrzymy biało
kazdy do wfuracza no i zaczeło sie boczenie kazdy od jednej barierki do drugiej potem to juz kazdy we własnym zakresie no i do domku wróciło sie o 2 w nocy 8)
slawo - 2005-11-22, 10:32
dajcie troche tego sniegu bo sie nudze!!!!!
Mariusz - 2005-11-22, 11:42
Jak już szalejecie to tylko na odludnych miejscach ... tak najlepiej, bo dzisiaj widziałem jak pewne BMW coupe leciało bokiem na zakręcie i na pasach potrąciło ze skutkiem śmiertelnym pieszego - chłopaka, który miał 14 lat ...
Daniel - 2005-11-22, 11:46
| slawo napisa/a: | | dajcie troche tego sniegu bo sie nudze!!!!! |
Nie ma sprawy!! Dawaj taczkę 8)
A tak na prawdę zaczeło sie na prawdę sliskim akcentem. Snieg a pod sniegiem lód. Jazda na maksa. Trzeba cwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyc żeby mozna bezpiecznie jeżdzić!!!
cinek_sw - 2005-11-22, 18:48
u mnie jak narazie mało za mało ale nie tracę nadzieji
Bajka - 2005-11-22, 19:22
mam nadzieję że równie szybko stopnieje co się pojawił, bo mi strasznie wszystko marznie jak idę o 6.30 na przystanek
Scigany - 2005-11-22, 20:12
dzisiaj rano jechalem do pracy jak zwykle trasa E40, na odcinku 10km napotkalem 9 uszkodzonych po stluczkach aut, srednia predkosc 20-30km/h, przedwczoraj przy pierwszych przymrozkach zginela cala rodzina mojego znajomego na tym odcinku przy zderzeniu czolowym z bmw - jedno z aut wpadlo na sliski kawalek nawierzchni. Drogowcy mowia, ze "znowu" ich zaskoczyla zima. Rozumiem jakby ich w lipcu snieg zaskoczyl. Sam lubie podriftowac na placykach, ale na drogach makabra sie robi. Jutro zapowiadaja -8 i opady sniegu, bede musial z godzine wczesniej wyjechac, mimo iz latem w 10min docieram do pracy
urbi - 2005-11-22, 20:17
o kurde przykra sprawa ! nic tylko wspolczuc - cala rodzina
dokladnie tak jak mowisz ! Powinni stac i czekac az cos spadnie a oni dopiero jak spadnie snieg to zastanwiaja sie gdzie postawili plugi po zeszlorocznej zimie !!!!!!!!!
Bajka a co Ci tak marznie ?
Marcin - 2005-11-22, 21:00
No to u mnie drogowcy sie spisuja bardzo dobrze. Pomimo, ze opady raczej skromne to czesto widze solarki i plugi.
Brawo
MARE21 - 2005-11-22, 21:06
Mcinek dopuki marnie pada to solniczki śmigają, jak będzię za dużo śniegu to im się finanse skończą
MARTINEZ - 2005-11-22, 21:07
wczoraj jak spadł snieg cieszyłem sie jak dziecko
godzina ok 23 wsiadam do mojej czarnuli iiiiii jjaaazzzddaaa
naprawde było slisko
pare razy dość poważnie podniosłem se ciśnienie jak widzialem szybko zbliżajacy sie kraweżnik w moją strone (przeszedł bokiem )
i wszystko bylo fajnie do momemtu
kiedy przyjechaly psy
mi sie udalo ale jeden z naszych kolegow dostal mandat za używanie pojazdu w sposób szkodliwy dla środowiska (spaliny i hałas)
NIE MIELI SIE CZEGO CZEPNAC
POZDRAWIAM I ZYCZE BEZPIECZNYCH ZABAW NA SNIEGU
PS.150ZŁ
MrKrYH_e34 - 2005-11-22, 21:09
Ja narazie jestem bezpieczny nie martwie sie ze mnie majtnie .. i oczywiscie nie mam przyjemnosci z jazdy po sniego ganiam tickiem dajło wiec lipa ale moze jescze w ta zime sie qpi baware ..
MARE21 - 2005-11-22, 21:17
A co do śniegu, wczoraj wracałem ze śląska. Cała drogo aż do Janek czarna, czysty asfalt. Godzina 23:30 wjechałem do Janek i co???
ZIMA prawdziwa ZIMA. W szoku byłem
Jacek E30 - 2005-11-22, 22:14
U mnie ani grama śniegu zimówki się marnują!
Adi - 2005-11-22, 22:27
U mnie jest już czarno ale tylko na drogach (zasługa drogowców, tym razem ich nie zaskoczyła) parkingi i wszelkiego rodzaju większe placyki pokryte białym puchem Właśnie z jednego wróciłem i zastanawiam się czy nie podjechać tam jeszcze zaraz
center - 2005-11-22, 23:32
na slasku sniegu sie szybko pozbywaja, nie wiem jak oni to robia..
niby najzimniej ale ciezko znalezc pore do zabawy...w srodku nocy zaczyna dopiero padac i akurat jak rano wychodze to lezy fajny snieg ale wtedy to juz sie nie da bokiem pozamiatac bo ludzie sie wytaczaja..
ale jeszcze bedzie snieg i beda boki, nie narzekam
drogowcy u mnie daja rade...
el-viz - 2005-11-22, 23:33
................................
cinek_sw - 2005-11-23, 14:14
qtwa a u mnie nic szaro, smutno na dworze ale co popada troszku to stopnieje
Bajka - 2005-11-23, 14:20
| urbi napisa/a: |
Bajka a co Ci tak marznie ? |
no jak to co
PUPA....
Marek E30 - 2005-11-23, 18:43
| Adi napisa/a: | U mnie jest już czarno ale tylko na drogach (zasługa drogowców, tym razem ich nie zaskoczyła) parkingi i wszelkiego rodzaju większe placyki pokryte białym puchem Właśnie z jednego wróciłem i zastanawiam się czy nie podjechać tam jeszcze zaraz |
A gdzie są jakieś konkretne parkingi w naszych okolicach? Wszędzie albo nastawiali latarni, albo porobili pełono krawężników Praktycznie nie ma gdzie potrenować
Pozdrawiam
Adi - 2005-11-23, 19:14
| Marek E30 napisa/a: | | Adi napisa/a: | U mnie jest już czarno ale tylko na drogach (zasługa drogowców, tym razem ich nie zaskoczyła) parkingi i wszelkiego rodzaju większe placyki pokryte białym puchem Właśnie z jednego wróciłem i zastanawiam się czy nie podjechać tam jeszcze zaraz |
A gdzie są jakieś konkretne parkingi w naszych okolicach? Wszędzie albo nastawiali latarni, albo porobili pełono krawężników Praktycznie nie ma gdzie potrenować
Pozdrawiam |
A skąd jesteś dokładnie. Ja mam na przykład parking blisko domu pod sklepem LIDL. Nie jest ogromny ale daje rade. Zawsze jak wracam w nocy od mojej pięknej to se pare boków zrobie żeby się lepiej spało A jak nie to pod CH Platan albo M1 w Zabrzu. Tylko ja tam jeżdze jak jest już całłkiem pusto wtedy się nikt raczej nie czepia.
Scigany - 2005-11-23, 19:47
hehe, skad ja to znam z tym M1, pracuje tam, zawsze jak wjezdzam na teren M1 od tylu to wale takie bąki, ze czasem az z ochrony jada mnie uspokoic, bo na monitoringu chlopaki szału dostaja
ps
ten lidl kolo polibudy ?
Adi - 2005-11-23, 19:52
Nie ten koło polibudy, jest jeszcze jeden na Zaborzu zaraz koło mnie i wczoraj tam było elektrycznie Ale jest też fajny plac przed stadionem Górnika tylko, że tam jest zakaz ruchu i policja się czepia.
Marek E30 - 2005-11-23, 19:52
A koło M1 nie ma latarni? Z tego co pamiętam jest też poprzedzielany krawężnikami? Czasami zdaża mi się nie zapanować jeszcze nad tym i potrzeba mi na prawdę pustej przestrzeni
Pozdrawiam
Scigany - 2005-11-23, 19:55
nauka jazdy tam jest, powinni zostawic takie placyki do trenowania w zimie
Adi - 2005-11-23, 19:56
No są latarnie, ja dopiero zaczynam zabawe z tylnym napędem (wcześniej przez 5 lat przedni) więc też nie zawsze idzie tak jak chce ale już wiem mniej więcej co i jak.
Adi - 2005-11-23, 19:58
| Scigany napisa/a: | | nauka jazdy tam jest, powinni zostawic takie placyki do trenowania w zimie |
Dokładnie dla nas takie powinni robić a tak to mogą się tam tylko poruszać "L"
Mariusz - 2005-11-24, 21:36
| Scigany napisa/a: | | przedwczoraj przy pierwszych przymrozkach zginela cala rodzina mojego znajomego na tym odcinku przy zderzeniu czolowym z bmw - jedno z aut wpadlo na sliski kawalek nawierzchni. |
Jeśli mówimy o tym wypadku przy zjeździe z Tarnogrórskiej na drogę szybkiego ruchu to moge powiedzieć, że na liczniku tego BMW było 195km/h. Wskaźnik się zatrzymał ... a silnik z BMW ... hm ... 40metrów dalej ...
Scigany - 2005-11-25, 13:20
| Mariusz napisa/a: | | Scigany napisa/a: | | przedwczoraj przy pierwszych przymrozkach zginela cala rodzina mojego znajomego na tym odcinku przy zderzeniu czolowym z bmw - jedno z aut wpadlo na sliski kawalek nawierzchni. |
Jeśli mówimy o tym wypadku przy zjeździe z Tarnogrórskiej na drogę szybkiego ruchu to moge powiedzieć, że na liczniku tego BMW było 195km/h. Wskaźnik się zatrzymał ... a silnik z BMW ... hm ... 40metrów dalej ... |
Dzisiaj rano na odcinku tej drogi znowu zabite 3 osoby, i znowu BMW, trzech mlodych chlopakow w BMW zginelo na miejscu, 3 osoby ranne, 3 auta rozbite
Łukasz - 2005-11-25, 13:52
więcej szczegółów o tych wypadkach....?
Adi - 2005-11-25, 15:08
| Scigany napisa/a: | | Mariusz napisa/a: | | Scigany napisa/a: | | przedwczoraj przy pierwszych przymrozkach zginela cala rodzina mojego znajomego na tym odcinku przy zderzeniu czolowym z bmw - jedno z aut wpadlo na sliski kawalek nawierzchni. |
Jeśli mówimy o tym wypadku przy zjeździe z Tarnogrórskiej na drogę szybkiego ruchu to moge powiedzieć, że na liczniku tego BMW było 195km/h. Wskaźnik się zatrzymał ... a silnik z BMW ... hm ... 40metrów dalej ... |
Dzisiaj rano na odcinku tej drogi znowu zabite 3 osoby, i znowu BMW, trzech mlodych chlopakow w BMW zginelo na miejscu, 3 osoby ranne, 3 auta rozbite |
Dwa dni temu na tej samej drodze zginoł mój kolega
| Cytat: | | więcej szczegółów o tych wypadkach....? |
http://fakty.interia.pl/k...9&blockName=FKR
Gdyby nie idiotyczne procedury mogłoby do tych wypadków nie dojść. Pracuje w zarzadzie dróg w Zabrzu i dopiero od wczoraj firma na nasze zlecenie montuje na kilku najniebezpieczniejszych odcinkach tej drogi separatory ruchu. Mam nadzieje, że coś pomogą. Ale najwiecej pomógłby zdrowy rozsądek bo najwięcej wypadków jest spowodowanych nadmierną prędkością.
Mariusz - 2005-11-25, 21:00
Kierowcom życzymy więcej wyobraźni ....
PS.
Przeczytajcie wpisy pod artykułem ... ręce opadają ...
|
|