BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Nie pali na gazie....

Go舵 - 2004-07-05, 11:53
Temat postu: Nie pali na gazie....
Jak w temacie. Nie odpala mi na gazie ale wystarczy 偶e w reduktorze rozkr臋c臋 obroty i odpala. Dzieje si臋 tak na zimnym i ciep艂ym bez r贸偶nicy. Jak po odpaleniu skr臋c臋 obroty to jazda ok. Ale jak zgasz臋 to .... nie odpala. Parownik wyczyszczony, membrany ok, filterek nowy, gaz z r贸偶nych stacji ORLEN'u, na benzynie nie odpalam od p贸艂 roku a anomalie pojawi艂y si臋 niedawno. Swiece i kable te偶 ok.
sarna1 - 2004-07-05, 13:48

dokladnie, podjedz wyregulowac instalacje i powinno byc ok - a nie odpalanie na benzynie to moim zdaniem juz przesada :) , daj mu benzynki przynajmniej te pare razy dzienni na moment :)
Go舵 - 2004-07-06, 12:32
Temat postu: Pompa...
w艂a艣nie odpalanie na gazie spowodowane jest... brakiem pompy... nie mam sk膮d kupi膰 a w serwisie 1050 pln... to chyba przesada!! A co do ORLENU to ja mieszkam w takiej dziurze 偶e ww. firma jest dla mnie jak JET dla Was....
Go舵 - 2004-07-06, 14:28
Temat postu: Dalszy ci膮g
Autko to 318is E30 1990 rok M42 silnik.
KWKPiotr - 2004-07-06, 18:34

Szanowny Kolego prawdopodobnie masz :
a. zbyt ubog膮 mieszank臋 na gazie ( a grozi to wypaleniem zawor贸w lub pop臋kaniem g艂owicy...)
b. nieszczelny ok艂ad zasilania....

Pompy paliwa nie musisz przeciez wstawiac oryginalnej.....i nowej....
Wystarczy ze b臋dzie miec odpowiedni膮 wydajnosc i zapewniac w艂asciwe ci艣nienie.....
(pasuje bodajze od Audi jakiego艣......)
A moze po prostu daj og艂oszenie typu "kupie pompe .... za rozs膮dn膮 cene"
Pewnie ktos z klubowicz贸w dysponuje zapasow膮.....

Pozdro.

edit zobacz r贸wniez w膮tek.... :
http://slave.e-edukacja.p...opic.php?t=1003

Go舵 - 2004-07-07, 09:28
Temat postu: Dzi臋kuj臋 za zainteresowanie....
Jak w temacie a w czwartek wybieram si臋 do gazownika na spr. wszystkich parametr贸w kt贸rych nie da si臋 spr. bez przyrz膮d贸w. Co z tego wyniknie dam zna膰...
Pozdr贸wka dla wszystkich